Nieuws Mobiliteit

DAF-baas Harry Wolters vertrekt naar VS: Harald Seidel nieuwe topman

Topman Harry Wolters van DAF vertrekt. Hij gaat aan de slag bij het Amerikaanse moederbedrijf Paccar. Wolters wordt bij DAF opgevolgd door Harald Seidel.

Van onze redactie 2 juni 2022

Daf harry wolters harald seidel

De gaande en komende man als president-directeur van DAF: Harry Wolters (links) en Harald Seidel. Foto: DAF Trucks.

Wolters promoveert per 1 augustus naar het bestuur van Paccar, waar hij verantwoordelijk wordt voor de wereldwijde activiteiten op het gebied van elektrische trucks en aandrijvingen. Wolters was sinds 2018 president-directeur van DAF.

Opvolger Harald Seidel (54) is binnen de raad van bestuur van DAF sinds 2017 verantwoordelijk voor financiën. Hij trad in 2001 in dienst van de Eindhovense vrachtwagenbouwer. Seidel vervulde verschillende financiële functies binnen het bedrijf, onder meer bij onderdelenbedrijf Paccar Parts Europe en bij de marketing- en verkoopdivisie.

Lees ook: Chiptekorten of niet: DAF verhoogt vrachtwagenproductie naar 240 trucks per dag

De 51-jarige Wolters werkt 26 jaar voor DAF. Hij gaat met zijn gezin verhuizen naar de Verenigde Staten. Wolters is de tweede topman van DAF die de overstap maakt naar het Amerikaanse moederbedrijf. In 2016 vertrok Harrie Schippers naar Paccar, waar hij later promoveerde tot financieel topman.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws