Video Mobiliteit

Waarom LPG nog altijd een interessante keus is

Waar of niet waar? Met LPG kun je de trailer achter een auto niet goed trekken. En die G staat voor ook gas uit Rusland. Tweemaal: niet waar. Maar Hans Verhoeven van de Vereniging Vloeibaar Gas (VVG) maakt in de video bovenal duidelijk waarom LPG juist nu aan populariteit wint is en ombouwgarages dus overuren draaien.

Van onze redactie 9 april 2022

De Ondernemer Onderweg is de wekelijkse terugkerende serie in ons live radioprogramma op de dinsdag, gepresenteerd door Roland Tameling. Ondernemen, duurzaamheid en innovatie gerelateerd aan álles op wielen staat centraal. In deze aflevering (met ditmaal Robert van den Ham als interviewer) gaat het over de sterk hernieuwde belangstelling voor lpg. Hans Verhoeven, voorzitter van de Vereniging Vloeibaar Gas (VVG), komt aan het woord over lpg en welke kansen - ook financieel - er voor ondernemers bij zo'n keuze kunnen liggen.

Lees ook: Benzineauto ombouwen voor goedkoper gas: ombouwgarages draaien overuren

Onder meer in dit artikel op onze website is te lezen dat ombouwgarages momenteel overuren draaien, en constateert Verhoeven 'de laatste tijd een enorme toename in het aantal bezoekers van sites over lpg. Daar zijn in veel gevallen rekenmodules op te vinden waar het zogeheten omslagpunt en de terugverdientijd van een lpg-installatie te vinden is. Met een literprijs die ongeveer de helft kost van een liter benzine, is het al snel rendabel'.

Het reservewiel maakt plaats voor de gastank. Foto: John de Pater.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws