Nieuws Mobiliteit

Elektrische deelscooterdienst felyx breidt uit naar Eindhoven

Vanaf woensdag is elektrische deelscooterdienst felyx ook actief in Eindhoven. In totaal worden 250 e-deelscooters onderdeel van het Eindhovense straatbeeld en de eerste 80 zijn nu al beschikbaar. Deze stap volgt na eerdere introducties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Delft en Brussel.

Van onze redactie 23 september 2020

Felyx scooter elektrisch breidt uit eindhoven amsterdam brussel

Felyx-oprichters Maarten Poot en Quinten Selhorst. Foto: felyx

Felyx kiest als volgende stap voor Eindhoven omdat hier verschillende interessante doelgroepen zitten, waaronder vele studenten. ,,De uitbreiding van onze dienst naar Eindhoven is wederom een belangrijke mijlpaal. Het brengt ons dichterbij ons doel om reizigers in heel de Benelux, en uiteindelijk Europa, gebruik te laten maken van onze dienst,'' zegt ceo en medeoprichter Quinten Selhorst.

Lees ook: Deelscooteraanbieder Check helpt Rotterdamse ondernemers bij vervoer klanten

E-scooters felyx 24 uur per dag beschikbaar

Eindhoven is de eerste stad waar de e-scooters van felyx 24 uur per dag beschikbaar is. Hoewel nachtelijke ritjes mogelijk zijn, hanteert felyx een streng beleid op misbruik. Zo wordt rijden onder invloed streng aangepakt door middel van een two strikes and you’re out-model. Indien bij een felyx-bestuurder alcohol in het bloed wordt geconstateerd, krijgen bestuurders een boete van 500 euro. Bij een tweede misstap kunnen ze de e-scooterdienst nooit meer gebruiken. Daarnaast is de gehele vloot begrensd op de voor snorfietsen wettelijk toegestane snelheid van 25 km per uur.

Over e-scooterbedrijf felyx

Felyx is in 2017 begonnen als Amsterdamse startup met het aanbieden van 100 elektrische deelscooters in de hoofdstad. In 2019 volgde Brussel en eerder dit jaar de studentensteden Groningen en Delft. Gebruikers van felyx vinden e-scooters in hun omgeving met een app en rijden er vervolgens mee voor een bedrag van 30 cent per minuut. Parkeren kan na gebruik binnen het servicegebied en na het afmelden van de rit gaat de e-scooter automatisch op slot.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.