Aangeboden door MyWheels

Branded Content Mobiliteit

Hybride werken? De deelauto als flexibele schil

Is de klassieke leaseauto definitief verleden tijd? Dat is wellicht wat kort door de bocht, maar het is een feit dat werkgevers en zelfstandige ondernemers steeds meer kijken naar alternatieven om mobiel te blijven. Een auto die standaard voor de deur staat en waar je jaren aan vast zit door middel van een relatief prijzig leasecontract, is al lang niet meer de enige optie.

Van onze redactie 22 april 2022

Zo vormt een deelauto een steeds interessanter alternatief om ondernemers en hun bedrijf mobiel te houden. Ceo Karina Tiekstra van MyWheels, met ruim 2500 deelauto’s de grootste aanbieder in ons land, ziet dat terug in de cijfers. ,,Het aantal klanten groeide in 2021 met 194 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, terwijl het aantal ritten met 204 procent steeg. Dat komt deels omdat de dekking de afgelopen tijd enorm is verbeterd: in principe staan onze auto’s in alle grote steden van Nederland, maar ook daarbuiten vind je er steeds meer op loopafstand.”

Flexibele schil

Zeker voor bedrijven in steden is het ontbreken van ‘eigen auto’s’ een uitkomst, verklaart Tiekstra: ,,Het wordt, mede door de hoge parkeerdruk en drukte in de stad, steeds minder aantrekkelijk om een eigen auto te bezitten. Bovendien worden oude en vervuilende brandstofauto’s in verschillende steden al geweerd. Wij zien dat diverse klanten hun eigen poolauto’s al hebben ingewisseld en dat zij hun medewerkers nu deelauto’s laten gebruiken. Dat is efficiënt maar ook kostenbewust.” Zo kun je deelautogebruik zien als een flexibele schil: je hebt geen vaste kosten voor een wagenpark, maar wel de flexibiliteit van een auto zodra je die nodig hebt.

Daarbij is een deelauto een uitstekende manier om duurzamer te ondernemen, aldus Tiekstra. ,,Het helpt bijvoorbeeld om de gemiddelde CO2-uitstoot van je bedrijf te verlagen, zonder dat je in prijzige elektrische auto’s hoeft te investeren. Ons wagenpark bestaat voor zeker zestig procent al uit volledig elektrische auto’s, die eenvoudig beschikbaar zijn voor betaalbare prijzen. Dat past, net als het hele principe van ‘betalen naar gebruik’, bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Mobiliteitsbudget

Jonge bedrijven omarmen autodelen, weet de ceo, maar ‘klassiekere bedrijven’ moeten soms nog wat overtuigd worden. ,,Onze ervaring leert dat zij vooral moeten ervaren hoe goed het werkt in de praktijk. Wij kunnen daarbij helpen om optimale resultaten te behalen, bijvoorbeeld met een combinatie van een vast en flexibel wagenpark. Voor medewerkers met een mobiliteitsbudget is MyWheels een heel prettige oplossing; zeker nu thuiswerken en hybride werken niet meer weg te denken zijn.”

Wil je ook een flexibel wagenpark waarbij je alleen betaalt voor wat je gebruikt? Stap dan in bij MyWheels Zakelijk en krijg toegang tot het grootste elektrische deelauto aanbod van Nederland. Duurzaam en nu de eerste 3 maanden gratis. Meer informatie www.mywheels.nl/zakelijk

tracking pixel

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws