Aangeboden door MKB Brandstof

Branded Content Mobiliteit

Rijd je elektrisch? Deze ‘tankpas’ van MKB Brandstof is daar op afgestemd (en voordeliger)

Ondernemers die een elektrische auto rijden, hebben geen ‘allround’ mobiliteitskaart meer nodig waarmee zij zaken als benzine, motorolie en koelvloeistof kunnen afrekenen. Daarom introduceert MKB Brandstof een laadpas die voordeliger is en vooral specifiek afgestemd op elektrisch rijden. Innovatiedeskundige Jochem Paarlberg vertelt er alles over in De Ondernemer Onderweg.

Van onze redactie 11 januari 2023

&list=PLSdlWE9y-YxD5fYlxD52oOi-qXpJpyfun

Geflankeerd door één van de meest geavanceerde elektrische auto’s van het moment, de hagelnieuwe Lucid Air, vertelt Jochem Paarlberg in De Ondernemer Onderweg (video) wat de nieuwe laadpas toevoegt aan het bestaande aanbod van MKB Brandstof. ,,De meeste ondernemers zullen ons kennen van de veelzijdige tankpas waarmee je brandstof kunt tanken, maar ook een elektrische auto kunt laden. Die blijft ook gewoon bestaan, maar de nieuwe passen sluiten beter aan bij de wensen van ondernemers die louter elektrisch rijden.”

Omdat zij bijvoorbeeld geen fossiele brandstoffen tanken en geen andere vloeistoffen hoeven af te rekenen bij een tankstation, hoeft de nieuwe laadpas minder functies te bieden. ,,Daardoor kunnen wij onze oplossing voor elektrisch rijden voordeliger aanbieden. De bestaande tankpas kost 9,90 euro per maand, terwijl de laadpas 6,90 euro per maand kost. Met die pas kan je overigens ook parkeerkosten afrekenen, waarna de kosten overzichtelijk op één factuur verschijnen zoals onze klanten dat van ons gewend zijn.”

Waarom Janna van Own Your Product kiest voor déze laadpas

,,Vorig jaar heb ik op de valreep een Tesla geleased. Hij bevalt goed, rijdt gewoon waanzinnig. Het bereik is wel wennen. Als je stilstaat met een elektrische auto, sta je stil. In Nederland staan voldoende laadpalen, maar het is wel even nadenken voordat je onderweg gaat. Met de app Parkeren en Laden van MKB Brandstof kan ik gelukkig overal een laadpaal onderweg vinden. Bovendien krijg ik al mijn laadbeurten gewoon op één factuur. Overzichtelijk, gemak, gewoon top.”

Overigens bestaan er twee uitvoeringen van de nieuwe MKB Brandstofpas voor elektrisch rijders, legt Paarlberg in de video uit. ,,Je kunt kiezen voor de kaart waarbij je dat maandbedrag betaalt. Omdat je bij die variant geen starttarief betaalt per laadsessie, is die aantrekkelijk voor gebruikers die veel bij openbare laadpalen moeten laden. Bijvoorbeeld omdat zij geen eigen laadpunt hebben.”

Daarnaast is er ook een ‘gratis’ variant, waarbij je alleen betaalt wanneer je laadt. Dat kan weer aantrekkelijk zijn voor mensen die alleen zo nu en dan openbaar laden, omdat zij bijvoorbeeld wel thuis of op de zaak kunnen laden. ,,Dan betaal je per laadbeurt een starttarief van 29 cent, maar betaal je geen maandelijks tarief. Zo bieden we voor elk soort zakelijke rijder een moderne, passende oplossing.”

Deze en eerdere video-afleveringen van De Ondernemer Onderweg bekijk je via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws