Aangeboden door Leaseplan

Branded Content Mobiliteit

‘Elke klant is anders: als je dat weet, kan je pas écht meerwaarde toevoegen’

Het is een mooi voornemen: de schadelijke uitstoot van je wagenpark zó ver terugbrengen, dat die in 2030 helemaal CO2-neutraal is. LeasePlan nam het zich al jaren geleden voor. Maar hoe doe je dat, als één van de grootste leasemaatschappijen van de wereld?

Van onze redactie 28 april 2022

Sander pleij verduurzaming leaseplan mobiliteit

Dirk Gaasbeek, Account Director Bedrijfswagens van LeasePlan. Foto: Machelt Mostert.

,,Door het gewoon te doen”, luidt het nuchtere antwoord van Managing Director Sander Pleij van LeasePlan (foto onder). ,,Wij vinden dat je zelf de daad bij het woord moet voegen en het wagenpark is dan een hele verstandige eerste zet. Daarom besloten we al in 2018 dat al onze leaseauto’s elektrisch moesten worden."

Pleij spreekt dus uit eigen ervaring als hij zegt dat er eigenlijk geen excuus meer is om je wagenpark te vergroenen en verduurzamen. ,,Er ligt inmiddels zo’n breed palet aan mogelijkheden dat er vrijwel altijd een goede oplossing is. Ook ondernemers kunnen goed de overstap maken en bijdragen aan de energietransitie. Bovendien is het verstandig: er komt wetgeving aan van de overheid die transparantie over je bedrijfsuitstoot eist, en mogelijk kun je straks bijvoorbeeld niet meer naar je klus in het centrum rijden met je huidige bedrijfswagen met verbrandingsmotor. Daar moet je dus alvast over nadenken, en daar helpt LeasePlan Nederland graag bij.”

Lease als mooie oplossing

Mede hierdoor heeft LeasePlan oplossingen ontwikkeld om de overstap makkelijker te maken. Pleij: ,,Het leasen van een elektrische leaseauto of bestelbus is een verstandige oplossing. Niet alleen houd je daarmee de kosten in de hand, maar je neemt ook onzekerheden weg. Je hoeft je bijvoorbeeld niet druk te maken over de restwaarde van zo’n voertuig; het risico daarvan leg je namelijk bij de leasemaatschappij.”

Managing Director Sander Pleij

''Het leasen van een elektrische leaseauto of bestelbus is een verstandige oplossing. Niet alleen houd je daarmee de kosten in de hand, maar je neemt ook onzekerheden weg''

Dé oplossing is een speciale propositie en service voor ondernemers die een bedrijfswagen willen leasen, vertelt Dirk Gaasbeek. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfswagenklanten van LeasePlan. ,,Na uitgebreid onderzoek trokken we de conclusie dat er voor bedrijfswagens een andere aanpak nodig is dan bij het leasen van personenwagens. Bedrijven gebruiken hun bus namelijk niet als vervoermiddel of gezinsauto, maar als een werkplek op wielen. Daar hoort een andere dienstverlening bij.”

Looptijd

Zo kun je nu bij LeasePlan een veel langere looptijd kiezen. Gaasbeek: “Je kunt dezelfde bus tot tien jaar en 300.000 kilometer rijden in de operationele lease. Daarmee zijn we uniek in de markt, maar deze aanpak past bij dit type klant. Die vindt namelijk niet dat de inbouw van een bestelbus na vier of vijf jaar versleten is. En wil na vijf jaar ook nog helemaal niet overstappen naar een nieuwe bestelbus.

,,Je onderneemt. Dan komt er wel eens een kras op of een deuk in. We snappen dat je dan niet direct denkt aan het leasen van een bestelbus, omdat je bang bent dat je een rekening krijgt voor de schade. Bij ons gaat het anders: er zijn geen verborgen kosten of hogere maandlasten. Het enige dat we vragen, is dat je de bus na de looptijd compleet inlevert mét de reservesleutel. Géén rekening dus voor eventuele schades die op de bus zitten als je deze weer inlevert.” Bovendien staat LeasePlan het toe om eventueel onderhoud en reparaties te laten doen bij ondernemers in jouw eigen regio. ,,Dat is voor veel ondernemers belangrijk. Zij doen zaken in hun eigen gebied, werken vaak samen op basis van vertrouwen en lange relaties. Dat dat willen we graag intact houden, want alleen door te snappen wat onze klanten willen kunnen we écht meerwaarde bieden.”

MyChannels Video ID: 301775

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws