Nieuws Mobiliteit

MyWheels-ceo: 'Deelauto’s ook voor zakelijk gebruikers steeds aantrekkelijker'

MyWheels-ceo Karina Tiekstra mag zich sinds twee weken de grootste aanbieder van deelauto’s in Nederland noemen. Bij de radio-uitzending van de Business Mobility Week legde ze aan presentatoren Roland Tameling en Remy Gieling uit wat de plannen zijn van het merk.

Van onze redactie 21 april 2022

My Wheels Kariena Tiekstra portret

Kariena Tiekstra: ,,Omslagpunt voor deelauto verschilt per gebruiker." Foto: Machtelt Mostert.

Business Mobility Week

Zakelijke mobiliteit, er verandert veel én snel. Tijd om experts al die ontwikkelingen te laten duiden en ondernemers beslissingen helpen te nemen. Daarom: de Business Mobility Week, een initiatief van De Ondernemer met de ANWB als mediapartner. Van 19 tot en met 23 april is er live radio over zakelijke mobiliteit. De uitzendingen zijn dagelijks te beluisteren van 11 tot 13 uur via New Business Radio(.nl) en/of te bekijken via YouTube en onze homepage.

Sinds de overname van Connect Car heeft MyWheels 2.500 auto’s op de Nederlandse wegen staan. Daarnaast is er behoorlijk geïnvesteerd in de propositie voor de zakelijk rijder. ,,Daar heb je toch genoeg auto’s in minimaal categorie B voor nodig, dus zeg maar minimaal de Renault Zoë”, aldus Karina Tiekstra.

Belangrijke ontdekking voor veel klanten is dat de zakelijke auto niet per se op kantoor hoeft te staan. Zo zijn er volgens de topvrouw van MyWheels al veel salesteams die van deelauto’s gebruik maken om vanuit huis op en neer naar klanten te gaan.

Lees ook: Shuttel, meer dan mobiliteitskaart: 'Met twee keer swipen vervoer én administratie geregeld’

Omslagpunt om de privé-auto de deur uit te doen en gebruik te maken van deelauto’s ligt volgens de MyWheels-ceo rond de 12.000 kilometer per jaar. ,,Uiteraard verschilt dat per gebruiker. Maar wat je ook veel ziet is dat deelauto-gebruikers al vele malen bewuster bezig zijn met de afgelegde kilometers. Als de eigen auto voor de deur staat, springen mensen erin, anders wil iemand toch sneller een (elektrische) fiets pakken."

Bekijk hieronder de donderdagse radio-uitzending van De Ondernemer en New Business Radio voor de Business Mobility Week, met onder meer te gast MyWheels-topvrouw Kariena Tiekstra.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws