Nieuws Mobiliteit

Groeiende vraag naar deelvervoer: MyWheels breidt aanbod uit in vier Nederlandse steden

De deelvervoerder MyWheels heeft het aantal deelauto's in Nijmegen, Zaandam, Delft en Almere opgeschaald, met in totaal 54 nieuwe deelauto's. Deze uitbreiding komt als reactie op de groeiende vraag naar deelauto's in Nederland.

Van onze redactie 9 mei 2023

My Wheels uitbreiding deelvervoer mobiliteit

Foto: MyWheels

In Nijmegen heeft MyWheels het aanbod elektrische deelauto's bijna verdubbeld, van 31 naar 56 stuks. De deelauto's staan verspreid door de hele stad, waardoor ze nu vrijwel overal op loopafstand te vinden zijn. In Almere, waar sinds februari 2022 een officiële autodeelpilot loopt, worden negen nieuwe elektrische auto's geplaatst om aan de groeiende vraag te voldoen. Hetzelfde aantal wordt toegevoegd in Zaandam.

Lees ook: ANWB: meeste ondernemers verwachten in toekomst geen eigen vervoersmiddel meer te bezitten

In 2025 alleen nog volledig elektrische voertuigen

Delftse studenten maken veelvuldig gebruik van de deelauto's. Om aan de vraag te voldoen, wordt het aantal deelauto's in de stad uitgebreid met elf stuks, wat het totaal op 41 brengt. MyWheels werkt nauw samen met de gemeentebesturen van de betreffende steden om te zorgen voor een betere leefomgeving.

Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van MyWheels, benadrukt de noodzaak van de uitbreiding: ,,In alle vier de steden gebruiken inmiddels zo veel mensen deelauto’s, dat het aanbod echt te klein was. Door fors uit te breiden, hopen we het gebruik van deelauto’s voor nog meer inwoners van Nijmegen, Zaandam, Delft en Almere aantrekkelijk te maken. De uitbreiding past ook binnen ons streven om de leefbaarheid in steden te verbeteren."

MyWheels, marktleider en het grootste autodeelplatform van Nederland met 2.900 deelauto's (waarvan 60 procent elektrisch), streeft ernaar in 2023 verder te groeien en nog meer impact te maken op het gebied van emissiereductie en de krapte in de openbare ruimte. De vloot wordt verder uitgebreid met louter elektrische voertuigen, passend bij de doelstelling om vanaf 2025 volledig elektrisch te zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws