Nieuws Mobiliteit

Na Duitsland is Van Mossel ook op Brits overnamepad gegaan

Na de recente aankondiging van de overname van de Duitse dealergroep Hugo Pfohe volgt een tweede overname voor Van Mossel buiten de Benelux. Het betreft de Britse multibrand dealergroep Jacksons.

Van onze redactie 2 juni 2023

Van Mossel HQ Waalwijk

Het Van Mossel-hoofdkantoor in Waalwijk. Foto: Van Mossel

De transactie is voorgelegd aan de mededingingsautoriteit Jersey Competition Regulatory Authority (JCRA), de verwachting is dat deze eind juli afgerond zal worden. Met deze overname verkrijgt Van Mossel locaties op de Channel Islands (Jersey 2 locaties; Guernsey 2 locaties), Isle of Man (1 locatie) en Isle of Wight (1 locatie).

8 van de 29 merken die Jacksons verkoopt zijn nieuw binnen het huidige portfolio van Van Mossel, te weten Aston Martin, Bentley, BMW personenwagens en motoren, Honda motoren, Lexus, MINI, Porsche en Toyota. Met een omzet van 250 miljoen euro is Jacksons een van de grootste dealergroepen aan de overkant van de Noordzee. Van Mossel bevestigt hiermee andermaal de Europese ambities van de groep.

''De overname van de Jacksons Group is een volgende stap in de voortdurende evolutie van de Van Mossel Automotive Group''

Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Group

Binnen de groep opereren de merken Jacksons, Motor Mall en Esplanade

Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Group: ,,De overname van de Jacksons Group is een volgende stap in de voortdurende evolutie van de Van Mossel Automotive Group. Paul en het team hebben een geweldig bedrijf opgebouwd op de eilanden waarop ze actief zijn, en we zijn van mening dat we met meer investeringen in faciliteiten en productaanbod dit verder kunnen verbeteren, zodat eilandklanten kunnen profiteren van concurrerende aanbiedingen binnen de automobielsector.”

Jacksons is in de laatste decennia uitgegroeid tot de grootste multibrand dealergroep voor Jersey, Guernsey, Isle of Man en Isle of Wight. Ze heeft een portfolio met 29 merken welke zich bevinden in zowel het volume segment als het premium en luxury segment. Alle locaties bieden verkoop, onderhoud, schadeherstel en financieringen aan. Het hoofdkantoor is in Jersey gevestigd en het bedrijf heeft 500 werknemers in dienst. Binnen de groep opereren de merken Jacksons, Motor Mall en Esplanade.

Lees ook: Na Duitsland, ook Engeland: Eric Berkhof (Van Mossel Automotive) kondigt nog een overname aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws