Nieuws Mobiliteit

Zonneauto van Lightyear krijgt Nederlandse chips van NXP

Zonneautomaker Lightyear gaat voor zijn zonneauto technologie gebruiken van NXP. Het Eindhovense chipconcern levert niet alleen chiptechnologie, maar gaat ook helpen de auto snel op de markt te krijgen.

Van onze redactie 5 november 2021

Lightyear krijgt Nederlandse chips van NXP

Lex Hoefsloot, medeoprichter en ceo Lightyear, staat naast Maurice Geraets (r), Executive Director NXP Semiconductors Netherlands. Foto: Lightyear.

In het Lightyear One-model, dat naar verwachting in de zomer van 2022 in productie gaat, zal de technologie van NXP onder meer gebruikt worden voor het batterijbeheersysteem en de omvormers voor de zonnepanelen. De Lightyear-wagen die voor de massamarkt is bestemd en over een paar jaar in productie moet gaan, zal ook chiptechnologie van NXP zitten.

Lees ook: Lightyear haalt Google-directeur binnen voor internationale marketing

Lex Hoefsloot, medeoprichter en directeur van Lightyear, zegt dat de samenwerking met NXP zijn bedrijf in staat stelt om de ontwikkeltijd van de auto's aanzienlijk te verkorten. Daarbij was er volgens hem een sterke en deskundige partner op het gebied van halfgeleiderchips nodig omdat Lightyear zich in zijn volgende massamarktmodel ook op autonoom rijden wil richten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws