Nieuws Niet te kisten

Aangeslagen producent van vuurtafels bundelt krachten met netwerk

En toen waren daar opeens de coronamaatregelen die ondernemend Nederland volledig op z'n kop zetten. Het betekende voor veel ondernemers nieuwe, dus andere en soms ook noodzakelijke keuzes. In de dagelijkse serie 'Niet te kisten' zetten we die ondernemers in de spotlights. Vandaag: de vuurtafels van Paul van der Vlugt.

Robbert Daalder 26 augustus 2020

Niet te kisten is een nieuwe dagelijkse fotoserie op De Ondernemer. De afgelopen weken zijn de meest uiteenlopende ondernemers gefotografeerd door Nadja Willems, die telkens op een originele manier laten zien wie zij zijn en waar zij voor staan. De foto's zeggen alles over hun ondernemersmentaliteit: coronacrisis of niet, zij laten zich niet kisten.

Paul van der Vlugt was er helemaal klaar voor om met VuurtafelPro een mooie omzet te draaien tijdens een voor hem belangrijke beurs. Na amper twee uur te hebben gestaan, moest hij zijn spullen echter alweer inpakken om de beurs vervolgens te verlaten. De wereld van deze ondernemer werd door de coronacrisis in een handomdraai op z’n kop gezet.

Dikke streep door verwacht topjaar

,,Ik maak vuurtafels voor zowel de horeca, winkeliers als particulieren”, legt Van der Vlugt uit. ,,Begin februari stond ik op een horecabeurs die mij een dikke orderportefeuille opleverde. Daardoor besefte ik me dat dit weleens een topjaar kon gaan worden. Met dat idee stond ik ruim een maand later ook op een grote woonbeurs. Eentje waarop ik normaal gesproken 50 tot 60 tafels verkoop, maar nu helemaal niets omdat de stekker er na 2 uur uit werd getrokken. Er werd omgeroepen welke maatregelen de overheid had genomen en dat we moesten vertrekken.”

Lees ook: 'Bofkont' Petra Glandorf houdt haar modezaak open en wordt overspoeld met steun

Die boodschap had als gevolg dat de onderneming uit Roden 95 procent van de orders in de afvalbak zag verdwijnen. ,,In korte tijd veranderde euforie wegens mooie vooruitzichten in een diep triest gevoel. Hoe ga je dan weer verder? Na twee weken lukte het mij om de knop om te zetten en ben ik gaan nadenken over een oplossing.”

Samenwerking met ondernemers uit directe omgeving

,,Het is best mooi om te merken dat ondernemers elkaar opzoeken in tijden van crisis. Zo ben ik gaan samenwerken met twee jongens uit mijn directe omgeving. Ik deel mijn loods met een specialist in totaalbouw en verderop zit iemand die een freesmachine had staan. We zijn plateaus uit boomstammen gaan frezen om deze vervolgens te bewerken met een luxe hars. Daar krijg je prachtige unieke tafels van die we helemaal op maat kunnen maken. Dit is nu een extra tak van sport binnen mijn bedrijf.”

"Het is best mooi om te merken dat ondernemers elkaar opzoeken in tijden van crisis"

Paul van der Vlugt, oprichter VuurtafelPro

Positief blijven en zoeken naar investeerder

De creatieve Van der Vlugt, die ook terrasschotten levert aan horecabedrijven, blijft dan ook positief over de toekomst van zijn bedrijf. ,,Er zijn horecazaken die in de afgelopen periode hele goede zaken hebben gedaan. Ik hoop dat ik daar ook van kan gaan profiteren. Bij de winkeliers merk ik dat zij voorzichtig zijn met het bestellen van mijn tafels. Helaas heb ik nu ook niet het geld op de bank staan om deze voor te financieren. Om die reden ben ik op zoek naar een of meerdere investeerders. Ik ga door en weiger bij de pakken neer te gaan zitten.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.