Nieuws Horeca

Horeca mag per 1 juni open, maar La Place houdt de deuren dicht

Restaurantketen La Place houdt ook na 1 juni de deuren van de meeste vestigingen gesloten, vertelt Jumbo-cfo Ton van Veen aan Distrifood. 'Elke vier weken sinds de sluiting verliest Jumbo 6 tot 7 miljoen euro aan La Place'.

Van onze redactie 27 mei 2020

Laplace jumbo restaurant corona

In het interview met Distrifood stelt Van Veen 'La Place een moeilijk verhaal' te vinden. ,,Wij hebben geen steun aangevraagd bij de overheid, want Jumbo Groep Holding is sterk genoeg, maar we merken de gevolgen natuurlijk wel. Elke vier weken sinds de sluiting verliest Jumbo 6 tot 7 miljoen euro aan La Place. En eerlijk gezegd, vanaf 1 juni zal er helaas niet een complete verandering gaan plaatsvinden’, zegt Van Veen.

Nieuwe formule La Place in de maak

De cfo heeft weinig geloof in de anderhalve meter-maatschappij en het huidige La Place-concept. Er waren sowieso al nieuwe plannen in de maak - 'een next gen La Place, gebaseerd op good food fast' - maar corona gooide roet in het in dit geval spreekwoordelijke eten.

Lees ook: Frits van Eerd (Jumbo): succesvol zakenman, ceo én carnavalszanger

Test: afhalen voorverpakte maaltijden

La Place gaat wel het afhalen van maaltijden testen. ,,Vanaf 1 juni openen we 15 tot 20 restaurants waar klanten vooral voorverpakte maaltijden kunnen afhalen. We gaan eerst kijken hoe de klant daar op reageert, voordat we nieuwe stappen zetten."

In de tussentijd is 85 procent van het personeel van La Place aan het werk in Jumbo-supermarkten, waar het sinds de uitbraak van het virus juist enorm stormloopt.

"We zijn stroperig geworden, kregen ook steeds vaker van onze winkels te horen dat we op Albert Heijn beginnen te lijken"

Ton van Veen, cfo Jumbo, over de ontslagronde op het hoofdkantoor

Ontslagen bij Jumbo

Jumbo, de eigenaar van La Place, kondigde verder aan voor bijna een kwart van de medewerkers op het hoofdkantoor ontslag aan te vragen. De onderneming 'wil vaart kunnen houden in de technologische vernieuwingen'. Van Veen: ,,We zijn stroperig geworden, kregen ook steeds vaker van onze winkels te horen dat we op Albert Heijn beginnen te lijken'.

Het zijn vooral managementfuncties en administratieve banen die verdwijnen. In totaal gaat het om driehonderd van de dertienhonderd banen in Veghel.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.