Blog Overig

Horecaverhuurder Rutger Aldenberg: ‘We hebben zelfs alweer een kleine bruiloft’

Eind maart begonnen we bij de Ondernemer de actie #supportondernemers omdat we er op alle mogelijke manieren voor willen zorgen dat ondernemers sterker uit de crisis komen. We gingen op zoek naar inspirerende voorbeelden en die vonden we. Nu, bij de start van #nlstartop, nemen we afscheid van deze boegbeelden met de vraag: hoe gaat het met je?

Van onze redactie 3 juni 2020

Rutger Aldenberg

Rutger Aldenberg, Breukers horecaverhuur

Rutger Aldenberg, Breukers horecaverhuur in Boekelo

‘Het gaat. Het is nog steeds rustig, maar de ontwikkelingen gaan langzaam de goede kant op. Dat merken we door aanvragen voor kleine feestjes. We hebben zelfs al een kleine bruiloft waarvoor wij dingen kunnen neerzetten. Juli, augustus, september. De voortekenen zijn dat er voor ons misschien nog een klein seizoentje inzit. Met kleine feestjes.

We zien dat er veel bezoek is op de site. Maar alles is nog onder voorbehoud. Mensen wachten af: mag het wel, mag het niet? Wordt er nog teruggedraaid? Het is spannend voor ze.

Ik heb de NOW-regeling aangevraagd en die 4000 euro gekregen. Dat is beter dan niks. Ze hadden ook niks kunnen doen.

'Heel wat producten erbij, het staat er beter bij als ooit, maar het is nog steeds afwachten'

Rutger Aldenberg, Breukers horecaverhuur

Nieuwe meubels gemaakt

Ik mag mij nog gelukkig prijzen dat we kleine feesten doen. Ik heb collega’s gesproken die festivals en grote dingen doen. Die zien het pessimistisch in. Ze hebben de laatste jaren mega-investeringen gedaan en ze zien gewoon dit jaar en hoogstwaarschijnlijk volgend jaar zo goed als geen omzet.

We hebben in de tussentijd nieuwe meubels gemaakt, strakke witte tafels met bijpassende zuilen, we hebben nu een hele lijn erbij. We hadden er nu de tijd voor.

Heel wat producten erbij, het staat er beter bij als ooit, maar het is nog steeds afwachten.

We hebben nog een paar uitvaarten gedaan. Een tent neergezet met 30 stoelen, zodat ze in hun eigen omgeving afscheid konden nemen. En dranghekken bij verzorgingshuizen. Het voordeel was wel dat men nu meestal huurde voor een maand of langer. Normaal is het voor een paar dagen of een week. Dus als we wat verhuurden, was het wel voor langere tijd.’

Meer weten over de mogelijkheden van #nlstartop?

DPG Media heeft een uitgebreid pakket aan mogelijkheden on- en offline. Voor elk doelgroep het juiste kanaal. Vul onderstaande gegevens in en je hoort per ommegaande van ons.