Nieuws Retail

Lokale Markten gaat nu ook marktondernemers in Rotterdam helpen

Lokale Markten, een onlineplatform dat in het begin van de coronacrisis door drie studenten werd opgezet voor ondernemers op de Haagse markt, breidt uit naar Rotterdam. Vanaf deze maand kunnen ook ondernemers in de havenstad een virtuele kraam openen op het platform.

Angelique Mulders (AD) 15 juli 2020

Lokale markten online markt producten naar rotterdam binnenrotte 1

Bezoekers van de markt aan de Binnenrotte in Rotterdam. Foto: ANP/Pieter Stam de Jonge

Het streven is om rotterdam.lokalemarkten.nl in de tweede helft van juli online te laten gaan. ,,We beginnen met de markt op de Binnenrotte en knopen daar dan, als het goed gaat, andere markten in de stad aan vast,'' zegt een van de oprichters van het platform in het AD.

Online marktproducten bestellen

Marktproducten kunnen via de site worden besteld om thuis te laten bezorgen. Volgens oprichter Yasin Sagdur geeft deze innovatie ,,bezorgde ondernemers perspectief, de bedrijvigheid een impuls en maakt het de markt toegankelijker en veiliger voor de lokale bevolking.''

,,Marktondernemers die digitaal niet of weinig actief zijn, worden op deze manier geholpen'', meent mede-oprichter Dolf Verheul. Hij noemt de markt een essentieel onderdeel van de maatschappij en vindt dat de 'mart' daarom ook online te bezoeken moet zijn.

Lees ook: Onderzoeksbureau: zo overleeft retail de aanstaande recessie

Students Against Corona Award

De mannen achter Lokale Markten wonnen in mei de Students Against Corona Award. Dat was een wedstrijd tussen veertig start-ups van allerlei universiteiten in het land, waarin innovaties centraal stonden die het effect van coronamaatregelen tegengaan.

,,Na twee maanden hadden we al meer dan vijfhonderd blije klanten en hielpen we meer dan twintig Haagse marktondernemers. De eerste week moesten we zelfs na drie dagen een stop zetten op de orders, zo hard ging het", memoreert Tom van Doorn, de derde initiatiefnemer.

Marktproducten aan huis bezorgd

Ondernemers hebben op Lokale Markten hun eigen virtuele kraam. Zo kunnen ze toch een persoonlijk tintje geven aan de verkoop van hun waar. Een consument die van achter zijn laptop net bij zijn vaste kaasverkoper wat heeft besteld, kan direct door naar zijn notenverkoper en diens producten in de virtuele winkelmand gooien. De studenten brengen de totale bestelling vervolgens thuis.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.