Nieuws Personeel

Wie volgt Tony's en ID&T op als ambassadeur van Amsterdam?

Welke ondernemer gaat Henk Jansen van Lightwell, Henk Jan Beltman van Tony's Chocolony en Duncan Stutterheim van ID&T opvolgen? 16 november wordt de Amsterdamse ondernemersprijs 2016 uitgereikt. Het thema: Building Better Business.

De Ondernemer 19 september 2016

Amsterdamseondernemersprijs1065

Ieder jaar zoekt Gemeente Amsterdam een ondernemer waar de stad trots op kan zijn. "Dat kan van alles zijn: een kinderdagverblijf heeft zich aangemeld, maar ook een IT-bedrijf", licht Joost van der Hagen, van organisator Synpact toe.

De beoordelingscriteria zijn breed. "Bij bedrijfsbezoeken kijken we naar marketing, financiën, MVO, en een bedrijf moet vooral binding met Amsterdam hebben. Maar dat is heel breed: honderd Amsterdamse werknemers aan de slag houden, is ook binding."

Voorgangers

Bekende voorgangers die de prijs wonnen zijn Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely - "een mooi Amsterdams bedrijf, hij heeft het merk groot gemaakt" - en Duncan Stutterheim, van dancebedrijf ID&T - "prachtig bedrijf, internationaal groot, één van de bekendste bedrijven van Amsterdam, nu is Stutterheim weer bezig met de A'DAM Toren, hij is constant aan het ondernemen".

Op de dag van de uitreiking staat nog niet vast wie het wordt. Wie wint wordt bepaald door jury en publiek, tijdens de Week van de Ondernemer.

Aanmelden

De Amsterdamse ondernemersprijs is geen commerciële prijs, maar een prijs op initiatief van Gemeente Amsterdam.

Is jouw bedrijf gegroeid, in de breedste zin van het woord: qua omzet, winst of medewerkers? Dan kan je je inschrijven voor de prijs via het aanmeldformulier.