Nieuws Personeel

Personeel gezocht: uitzendplatform Youbahn wil ondernemer alternatief bieden

Hoe werf je, nu de maatschappij na corona weer op stoom komt, als ondernemer opnieuw personeel terwijl je de risico’s wil beperken omdat je een slecht jaar hebt gehad? Uitzendplatform Youbahn wil ondernemers flexibiliteit bieden in het op- en afschalen van personeel. En dat zonder de hoge vaste personeelslasten.

Van onze redactie 22 juni 2021

Gezocht personeel werkgever

Illustratie: Shutterstock

Youbahn is naar eigen zeggen het eerste uitzendplatform op de markt. Het platform zegt daarmee de flexibiliteit van een platform, gecombineerd met de zekerheden van een uitzendbureau te kunnen bieden. Werkgever en werknemer kunnen elkaar via het platform snel en eenvoudig vinden zonder een intermediair.

Onder meer voor horecagelegenheden met een terras is het platform een uitkomst. Bij plotselinge zomerse temperaturen kunnen zij in een paar klikken een shift online plaatsen die vaak al binnen een dag is vervuld. Met behulp van een flexpool kunnen ze favoriete krachten direct uitnodigen voor hun diensten en zo dezelfde gezichten terugzien. Een werkgever maakt daarnaast geen kosten als de dienst niet is vervuld.

Lees ook: YoungCapital verandert naar The Works voor internationale groei

,,Wij geloven dat we met name voor het midden- en kleinbedrijf, die het hardst zijn getroffen door de coronacrisis, van grote toegevoegde waarde kunnen zijn", aldus Youbahn-ceo Ard Huininga. ,,De drempel om naar een traditioneel uitzendbureau te stappen is voor het mkb wellicht groot. Daarnaast hebben mkb-ondernemers vaak op korte termijn extra personeel nodig. Lastig, als het net buiten de kantooruren van een uitzendbureau is. Bij ons kunnen ze zelf snel en flexibel hun diensten vervullen."

Datagedreven tools helpen ondernemers het juiste personeel te vinden

Met datagedreven tools worden ondernemers in staat gesteld altijd het juiste personeel te vinden. Met behulp van ratings en werkervaring wordt snel de juiste match gemaakt. Ze zijn daarin hyperflexibel. Ze kunnen eenvoudig personeel op- en afschalen, diensten zelfs nog dezelfde dag invullen en een eigen flexpool vullen met favoriete uitzendkrachten. Zo is een ondernemer volgens Youbahn altijd verzekerd van goed en ervaren personeel, zijn onverwachte veranderingen zoals coronamaatregelen of het weer niet van invloed op de personeelslasten en is er geen omkijken naar vaste sociale personeelslasten zoals vakantiegeld en verzekeringen.

''De drempel om naar een traditioneel uitzendbureau te stappen is voor mkb wellicht groot. Daarnaast hebben mkb-ondernemers vaak op korte termijn extra personeel nodig''

Ard Huininga, ceo Youbahn (foto onder)

Zekerheden van werknemerschap voor uitzendkrachten

In tegenstelling tot veel platformen die op zzp-basis werken, heeft Youbahn er bewust voor gekozen de uitzendconstructie toe te passen. Juist nu zzp-platformen ter discussie staan vanwege mogelijke schijnzelfstandigheid, wil het platform aantonen dat er ook kansen zijn binnen het huidige arbeidsrechtsysteem.

Studenten die via het uitzendplatform van Youbahn werken zijn verzekerd en bouwen vakantiegeld en -dagen op. Op deze manier kunnen studenten op een veilige manier kennismaken met verschillende soorten werk en sectoren. Tegelijkertijd sluit een platform het beste aan bij de behoeftes en wensen van generatie Z: zij hebben de regie. Ze bepalen zelf waar, wanneer en hoe vaak ze werken.

Lees ook: Werkgevers verwachten dit kwartaal weer meer personeel aan te nemen

Youbahn onderneemt als een kleine innovatieve startup binnen corporate ADG

Sinds januari 2020 is Youbahn een uitzendplatform dat helemaal zonder intercedenten werkt. Het is eigendom van ADG, een van de grootste werkgevers van Nederland. Ondanks dat Youbahn onderdeel is van een grote corporate, onderneemt Youbahn als een kleine innovatieve startup, onder leiding van ceo Huininga.

Dankzij de coronacrisis zijn mensen steeds meer digitaal georiënteerd, iets wat Youbahn merkt aan de groei. Momenteel zijn er meer dan 30.000 studenten aangesloten. Veelal mkb-ondernemers maken gebruik van het platform.

Lees ook: Ook dit Nederlandse bedrijf stapt over op vierdaagse werkweek voor hetzelfde loon

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws