Podcast

Female Tech Heroes: deze vrouw strijdt mee voor een meer diverse techsector

Meer vrouwen in de techsector? Hulp komt letterlijk van boven, want toekomstig astronaut Mindy Howard gaat de strijd aan om meer diversiteit te creëren in de tech. Howard wordt een van de belangrijkste ambassadeurs voor Female Tech Heroes, een initiatief van High Tech Campus Eindhoven.

Tech vrouwen astronaut eindhoven

Female Tech Hero Mindy Howard. Foto: High Tech Campus Eindhoven

Van onze redactie 15 maart 2020

Howard neemt het stokje over van voormalig eurocommissaris Neelie Kroes, die het netwerk vorig jaar landelijk op de kaart heeft gezet. Howard: ,,We hebben rolmodellen nodig. Mijn droom om als vrouw astronaut te worden werd vaak niet serieus genomen. Maar die droom wordt nu wel werkelijkheid.''

Howard wordt in 2023 de eerste Nederlandse vrouw die naar de ruimte gaat. Niet met NASA, maar met een commerciële ruimtevlucht. Ze gaat mee om astronauten psychologisch te ondersteunen op hun reis.

''Als we meer diversiteit willen creëren in de techwereld, dan moeten vrouwen en mannen de handen ineenslaan''

Hilde de Vocht en Ingelou Stol, Female Tech Heroes

Promotieonderzoek TU Eindhoven

Howard is geboren in New York, maar verhuisde naar Nederland voor haar promotieonderzoek op de TU Eindhoven. Ook werkte ze jarenlang bij Shell. Bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA schopte ze het tot een selecte groep van 200 aspirant-astronauten, maar haar droom ging toen nog niet in vervulling.

,,Mindy Howard is een inspirerend rolmodel. Door haar doorzettingsvermogen en passie voor de ruimte, gaat het haar nu gewoon toch lukken om astronaut te worden. Die les willen we ook heel graag meegeven aan onze Female Tech Heroes'', vertellen Hilde de Vocht en Ingelou Stol, de oprichters van het netwerk.

Lees ook: Techsector: gebrek aan vrouwelijke investeerders wreekt zich

Dutch Technology Week

Female Tech Heroes is vorig jaar gestart om vrouwen te enthousiasmeren over technologie. In twee maanden tijd groeide het netwerk al naar 1.400 leden. Inmiddels staat de teller op 2.000 leden, en zijn er ook al tientallen mannen aangehaakt. ,,Als we meer diversiteit willen creëren in de techwereld, dan moeten vrouwen en mannen de handen ineenslaan.''

In de Dutch Technology Week in juni komt Howard naar High Tech Campus Eindhoven om te spreken op de Female Tech Heroes-conferentie.

Luister onder naar de High Tech Podcast met Mindy Howard over haar passie voor de ruimte, haar switch naar Nederland en over het belang van diversiteit in de tech.

Lees ook: Mag de TU Eindhoven alleen vrouwen aannemen?

De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Goudmijn of valkuil: dit vinden deze online marketingexpert en psycholoog van data

Dat grote bedrijven als bol.com en Spotify data van klanten gebruiken om de consument nog beter te koppelen aan het gebodene en de relatie te verstevigen, dat mag natuurlijk geen geheim meer heten. Maar wat kan jij als ondernemer daarvan leren? Wat zijn de valkuilen? Hoe zit het met privacy? Michel Ariëns en Patrick Wessels leggen het je uit in aflevering 5 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Caroline van Turennout (Zeeman): 'Online is er nog veel te doen'

Het is alweer tijd voor de achtste aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Presentator Thijs van Dijk is nog altijd actief met het samenstellen van het ultieme marketingelftal. De volgende kandidaat is Caroline van Turennout, verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en e-commerce bij textielsuper Zeeman. Welke positie krijgt zij op het veld? Beluister nu de podcast. ,,We zijn internationaal al behoorlijk actief. Maar er kan nog meer.''

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

'Dat Formule 1 via Netflix slim nieuwe fans scoort, kunnen ondernemers ook'

Wat begint met Netflix, de Formule 1 en de populaire serie Drive to Survive, eindigt in deze podcast met tips voor ondernemers hoe zij zelf die slimme strategie kunnen toepassen om nieuwe fans, klanten, consumenten te binden. Kijktip: Drive to Survive. Luistertip: aflevering 4 van Aandachtstrekkers.

Details
De Ondernemer Podcasts De Zo Genaamde Podcast
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Is het abonnementsmodel het juiste model voor jouw dienst of product?

In de nieuwe podcastserie Aandachtstrekkers signaleren Michel Ariëns en Patrick Wessels online trends. De investeerder in startups en founder van online marketingbureau .CREW en de consumentenpsycholoog annex Raad van Advies-lid koppelen dat aan de psychologie van de klant. En ze adviseren hoe ondernemers daar goed op kunnen inspelen. In aflevering 1 draait het om abonnementsmodellen en wat de ondernemer aan deze modellen kan hebben. En wat betekent het voor de consument? Je hoort het in de podcast.

Details
De Ondernemer Podcasts Roland Tameling De Ondernemer Onderweg
De Ondernemer Onderweg

Ronald Kooyman (Louwman): hoe je evenementenlocatie èn museum draaiende houdt in coronatijd

Je hebt één van de allermooiste autocollecties van de wereld in een modern museum. Dat pand doet ook dienst als evenementenlocatie, borrels van bedrijven en andere bijeenkomsten. En dan die coronacrisis. Wat doe je dan? In deze De Ondernemer Onderweg vraagt presentator Roland Tameling het de directeur van het Louwman Museum - want daar hebben we het over - Ronald Kooyman.

Details