Podcast

Female Tech Heroes: deze vrouw strijdt mee voor een meer diverse techsector

Meer vrouwen in de techsector? Hulp komt letterlijk van boven, want toekomstig astronaut Mindy Howard gaat de strijd aan om meer diversiteit te creëren in de tech. Howard wordt een van de belangrijkste ambassadeurs voor Female Tech Heroes, een initiatief van High Tech Campus Eindhoven.

Tech vrouwen astronaut eindhoven

Female Tech Hero Mindy Howard. Foto: High Tech Campus Eindhoven

Van onze redactie 15 maart 2020

Howard neemt het stokje over van voormalig eurocommissaris Neelie Kroes, die het netwerk vorig jaar landelijk op de kaart heeft gezet. Howard: ,,We hebben rolmodellen nodig. Mijn droom om als vrouw astronaut te worden werd vaak niet serieus genomen. Maar die droom wordt nu wel werkelijkheid.''

Howard wordt in 2023 de eerste Nederlandse vrouw die naar de ruimte gaat. Niet met NASA, maar met een commerciële ruimtevlucht. Ze gaat mee om astronauten psychologisch te ondersteunen op hun reis.

''Als we meer diversiteit willen creëren in de techwereld, dan moeten vrouwen en mannen de handen ineenslaan''

Hilde de Vocht en Ingelou Stol, Female Tech Heroes

Promotieonderzoek TU Eindhoven

Howard is geboren in New York, maar verhuisde naar Nederland voor haar promotieonderzoek op de TU Eindhoven. Ook werkte ze jarenlang bij Shell. Bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA schopte ze het tot een selecte groep van 200 aspirant-astronauten, maar haar droom ging toen nog niet in vervulling.

,,Mindy Howard is een inspirerend rolmodel. Door haar doorzettingsvermogen en passie voor de ruimte, gaat het haar nu gewoon toch lukken om astronaut te worden. Die les willen we ook heel graag meegeven aan onze Female Tech Heroes'', vertellen Hilde de Vocht en Ingelou Stol, de oprichters van het netwerk.

Lees ook: Techsector: gebrek aan vrouwelijke investeerders wreekt zich

Dutch Technology Week

Female Tech Heroes is vorig jaar gestart om vrouwen te enthousiasmeren over technologie. In twee maanden tijd groeide het netwerk al naar 1.400 leden. Inmiddels staat de teller op 2.000 leden, en zijn er ook al tientallen mannen aangehaakt. ,,Als we meer diversiteit willen creëren in de techwereld, dan moeten vrouwen en mannen de handen ineenslaan.''

In de Dutch Technology Week in juni komt Howard naar High Tech Campus Eindhoven om te spreken op de Female Tech Heroes-conferentie.

Luister onder naar de High Tech Podcast met Mindy Howard over haar passie voor de ruimte, haar switch naar Nederland en over het belang van diversiteit in de tech.

Lees ook: Mag de TU Eindhoven alleen vrouwen aannemen?

Sleutel tot Succes

Sieradentweeling Vedder & Vedder: 'Duizend keer tegen elkaar gezegd: we kappen ermee'

Waar het begon met workshops sieraden maken op vrijgezellenfeesten, moeder-dochter-dagen en in studentenhuizen, staat er zes jaar later een online sieradenimperium. En dat met meer dan 70 werknemers, een eigen atelier, tv-serie en internationale marketingcampagnes. Sieradentweeling Anne en Esther Vedder over hun 'Sleutel tot Succes'.

Details
Aandachtstrekkers

Snelle, mooie en betrouwbare website? Zorg voor een optimaal halo-effect

Ook in dit nieuwe jaar werpen Aandachtstrekkers Michel Ariëns en Patrick Wessels regelmatig hun licht op alles dat met (neuro-)marketing te maken heeft. In 2022 gaat het duo gestaag door met hun uiterst informatieve en amusante podcastserie. In deze aflevering: hoe maak je jouw website als ondernemer zo betrouwbaar mogelijk en laat je de consument steeds weer met een goed gevoel op de site terugkomen?

Details
Sleutel tot Succes

Van shoarmazaak naar vakantiereizen, hotels en vliegtuigen: zo groeide Atilay Uslu met Corendon

Ook de vierde aflevering van de podcastserie Sleutel tot Succes is er eentje die je niet mag missen. Neem een blik achter de schermen van de meest succesvolle en innovatieve bedrijven van ons land. Na Michiel Muller van Picnic, Taco Carlier van VanMoof en Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely is de hoofdrol nu voor de topman van Corendon: Atilay Uslu.

Details
De Ondernemer

Angelique Kunst over Dossier Sanderink: ‘Bij iedere onthulling denk ik: het kan dus nóg erger’

Het heeft veel weg van een soap. Sterker nog: misschien ís het wel een soap. De onthullingen in de zaak Gerard Sanderink volgen elkaar in rap tempo op. Dat ziet ook Angelique Kunst, die namens Tubantia bovenop de zaak zit. „Bij iedere onthulling denk ik: het kan dus nóg erger.”

Details
Sleutel tot Succes

Tony's - Henk Jan - Chocolonely: 'Sta op. Probeer. Zorg dat je trots kan zijn'

Luister mee en neem een niet te willen missen blik achter de schermen van de meest succesvolle en innovatieve bedrijven van ons land, bij monde van de topondernemers zelf. Na Michiel Muller (Picnic) en Taco Carlier (VanMoof) is de hoofdrol in deze aflevering van de podcastserie Sleutel tot Succes voor Henk Jan Beltman, de man die van de bijna slaafvrije Tony's Chocolonely-chocolade een wereldhit maakte.

Details
De Ondernemer

Jouw merk ook echt merkwaardig? Strateeg Niels Vrijhoeven vertelt hoe

Te gast in de podcastserie Namarama van host Floris Hülsmann is ditmaal Niels Vrijhoeven. Hij is freelance strateeg en heeft een zeer breed en interessant carrièrepad afgelegd. De reclamewereld is zijn basis, maar Vrijhoeven was ook nauw betrokken bij de oprichting van de aandelenapp BUX. Met die ervaring weet de strateeg alles over het 'merkwaardig krijgen van jouw merk'. Laat je inspireren en wie weet helpt het je verder als ondernemer.

Details