Nieuws Arbeidsvoorwaarden

Solarclarity stuurt nieuw personeel voor start baan eerst op vakantie

In de huidige krappe arbeidsmarkt is voor veel bedrijven de uitdaging steeds groter om nieuw talent aan te trekken en te behouden. Bij Solarclarity hebben ze daar een oplossing op gevonden. Personeel krijgt eerst een vakantie van het bedrijf, zonder nog maar enig uur te hebben gewerkt.

Van onze redactie 2 maart 2022

Personeel vakantie bureau

Solarclarity verwacht met de actie op snellere wijze de openstaande vacatures in te vullen. Foto: Shutterstock

Zo maak je volgens het Nederlands bedrijf als nieuwe werknemer een frisse start bij een onderneming waar energie centraal staat. De organisatie hoopt hiermee een concrete aanleiding te creëren voor talent om te solliciteren, want met de energietransitie in volle gang, is nieuw personeel zeer welkom. De pilot van het bedrijf start woensdag 2 maart.

Solarclarity zet zich in voor een gezonde werkomgeving. Dat begint al voordat nieuwe werknemers hun eerste uren hebben gemaakt. Het bedrijf start de pilot met drie vacatures waarbij de gelukkigen eerst mogen genieten van een week vakantie samen met een dierbare.

''De creatieve actie past bij onze cultuur waarbij vooruitstrevendheid belangrijk is. Ook binnen onze arbeidsvoorwaarden''

Maura Stalpers, HR-directeur Solarclarity

Met frisse energie starten aan een nieuwe baan na lange periode aan lockdowns

Solarclarity behoort tot één van de 250 snelst groeiende bedrijven in ons land en zoekt continu naar nieuw talent. Het bedrijf verwacht met de actie op snellere wijze de openstaande vacatures in te vullen, waarbij de zon een centrale rol speelt. 'Want je gaat niet alleen werken in de solarmarkt, maar je start je nieuwe uitdaging vol energie door eerst even op te laden in de zon.'

,,Talent vinden is niet makkelijk in deze krappe arbeidsmarkt. Daarom gaan we het anders doen met deze wervingscampagne. We zorgen ervoor dat de nieuwe werknemers een weekje kunnen ontspannen voordat ze volop meedraaien in het onboardingprogramma. Dat doen we met veel plezier, want wij weten hoe belangrijk het is om met frisse energie te starten aan een nieuwe baan én na zo’n lange periode aan lockdowns is een andere omgeving ook wel eens lekker. De creatieve actie past bij onze cultuur waarbij vooruitstrevendheid belangrijk is. Ook binnen onze arbeidsvoorwaarden”, aldus Maura Stalpers, HR-directeur van Solarclarity.

Solarclarity is naar eigen zeggen één van de grondleggers van de Nederlandse solarmarkt. Vandaag de dag bestaat het bedrijf 13 jaar en is de groep uitgebreid. Solarclarity is online distributeur in solar hardware, batterijen en laadpalen.

Lees ook: Een auto, hotelkorting of bungalow om personeel aan te trekken: is dat wel zo slim?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws