Nieuws Personeel

Beddenspecialist in Nijverdal verhuist naar groter pand

Beddenspecialist Konijnenbelt in Nijverdal verhuisde vlak voor kerst naar een groter pand en vierde het 80-jarig bestaan. "Ik vind dit het mooiste werk van de wereld."

Van onze redactie 9 januari 2017

Beddenspecialist

Trots laat eigenaar Gerben Jansen (45) twee handgeschreven bonnetjes zien. "Vorige week gekregen van een klant", zegt hij. "De ene komt uit 1938, de andere is een rekening uit 1937. Ze zijn van mijn opa. Hij was schilder en had de hele zaak van een verfje voorzien voor 56 gulden."

Wat het extra bijzonder maakt, is dat Jansen van de 'koude kant' is. Hij nam de zaak in 2012 over van zijn collega en tevens schoonvader Alex Konijnenbelt (70). Nog altijd werken de mannen met zijn tweeën in de winkel. "Dat heeft nog nooit problemen opgeleverd", vertelt Jansen desgevraagd.

"Toen ik twintig jaar geleden bij Alex in dienst trad, hebben we vanaf het begin alles samen gedaan. Toch nam Alex als eindverantwoordelijke de eindbeslissingen, nu is die rolverdeling andersom."

Persoonlijk advies

Bij Beddenspecialist Konijnenbelt kunnen mensen terecht die advies willen over slaapsystemen, zoals Jansen zijn handel noemt. "We zijn echte specialisten. Met de mensen die hier komen hebben we vaak eerst een intakegesprek. Daarin vragen we naar de slaapgewoontes, zoals de manier waarop iemand ligt en of ze een warme of een koude slaper zijn."

Bij het adviseren worden de mannen geholpen door een systeem, het Slaap ID. "Een apparaatje dat mensen drie nachten moeten dragen", legt Jansen uit. "Het registreert onder meer de ligpositie, de temperatuur en de ademhaling. Zo kunnen wij zien wat voor type slaper iemand is en dus advies op maat geven over een te kopen matras."

Het leidt wel eens tot grappige situaties. "We hadden eens een man die vertelde dat hij nooit op zijn rug sliep, omdat hij dan snurkte en zijn vrouw hem een por gaf. Bleek uit de registratiegegevens dat hij, zodra zijn vrouw sliep, direct op zijn rug draaide. Mensen hebben vaak geen idee wat ze uitspoken als ze slapen."

Te klein

Vlak voor kerst verhuisde het bedrijf van de Grotestraat 162A naar nummer 65, schuin tegenover het oude pand. "Daar zijn we zeer tevreden over. Het oude pand was te klein geworden en had twee verdiepingen. Nu hebben we 500 vierkante meter tot onze beschikking en bevindt alles zich op de begane grond. Verder hebben we een etalage van 30 meter breed en zitten we in een vrij nieuw gebouw."

Het gaat dan ook goed met Konijnenbelt. "We kunnen het werk bij vlagen niet meer aan met z'n tweeën en nemen er waarschijnlijk iemand bij aan", vertelt Jansen. "Waar mensen vroeger veel geld uitgaven voor een mooi bed met daarbij een goedkoop matras, is dat nu vaak andersom. Mensen worden zich steeds bewuster van een goed matras. Je ligt er immers elke nacht een uur of acht op."