Aangeboden door Pura Catering

Branded Content Personeel

Mini Market Bedrijfscatering: revolutionair en vernieuwend

Het bedrijfsrestaurant van de toekomst, is dat dé Mini Market? Hybride werken vraagt ook om hybride bedrijfscatering. De ‘thuiswerkdag’ zit bijna vast in ons weekrooster en vaste lunchtijden zijn niet meer vanzelfsprekend. „Flexibiliteit is een belangrijke factor in de wereld van bedrijfscatering”, menen Jos Dennissen (algemeen directeur) en Cas van der Heijden (marketingmanager).

Crissy Mulder 27 mei 2023

Mini Market Bedrijfscatering revolutionair en vernieuwend1 groot

Mini Market Bedrijfscatering: revolutionair en vernieuwend. Foto: Pura Catering

De Grab & Go Mini Market is een relatief nieuwe vorm van bedrijfscatering. Een Mini Market is 24/7 open en verplicht medewerkers niet om op een vast tijdstip te lunchen. Deze vorm van bedrijfscatering is pas een kleine twee jaar een ‘fenomeen’ in Nederland. Op dit moment zijn er dan ook slechts een aantal partijen actief in dit marktsegment. Zo hebben Leo op het Werk samen met Telesuper een concept, maar ook Sodexo en Selecta met Albert Heijn TO GO. Veruit de grootste partij, met ruim zestig locaties, is PURA GO.

24/7 TO GO

Het concept springt vol in op de trend van het hybride werken. Dennissen: „Mensen beginnen eerder, werken tot later door en zijn vaker onderweg. Daarbij wordt het kantoorgebouw meer en meer een ontmoetingsplek waar collega’s met elkaar brainstormen en socializen. Hierdoor worden de keren dat je wél naar kantoor gaat, belangrijker voor werkgevers. Goede en passende bedrijfscatering kan dan net dat verschil maken op de arbeidsmarkt.”

„De Mini Market zet grotendeels in op zelfservice en is daardoor 24/7 beschikbaar”

Het grootste verschil met de traditionele bedrijfscatering? Dat zit hem volgens Van der Heijden in het 24/7 en flexibele karakter. „De Mini Market zet grotendeels in op zelfservice en is daardoor 24/7 beschikbaar. Dit concept komt voort uit een TO GO gedachte, maar is geëvalueerd tot een volwaardig alternatief voor het traditionele bedrijfsrestaurant. Wil je een cracker of yoghurtje voor het ontbijt, een wrap, salade of sandwich voor de lunch of een warme maaltijd voor het avondmaal? Dan koop je dit, 24/7, aan de zelfscankassa.”

Bemand, onbemand, full service en alles daar tussen in

Dat wil volgens Van der Heijden overigens niet zeggen dat een bemande vorm van de Mini Market niet mogelijk is, integendeel. „Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om op sommige momenten wél een servicemedewerker in te zetten. Bijvoorbeeld voor het afbakken en beleggen van verse broodjes en het bereiden van soepen, maaltijden en snacks. Daarmee doet een full service Mini Market in niets onder voor een bedrijfsrestaurant.”

Mini Market assortiment

De Mini Market voorziet volgens Dennissen in het ontbijt, de lunch en de avondmaaltijd. „Dankzij een eigen productiekeuken zijn wij in staat om snel en vers te leveren. Hierdoor geldt: vandaag besteld, morgen in de PURA GO.” Van der Heijden vult aan: „Wij streven naar een vitale eet- en drinkomgeving en weten als geen ander dat hier verantwoorde en gezonde producten belangrijk zijn. Vega, vegan en halal zijn volop aanwezig maar ook de traditionele snack is onontbeerlijk op de werkvloer.”

„Wij doen er alles aan om voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan''

Groene toekomst

Ook in de bedrijfsvoering maakt PURA GO duurzame keuzes, zegt Dennissen. „Wij doen er alles aan om voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan, maken gebruik van lokale producten, ondersteunen onze medewerkers en zijn bewust bezig met onze footprint.” De toekomst? Die ziet Dennissen niet alleen groen, maar ook rooskleurig in. „Op dit moment zitten wij bij een grote verscheidenheid aan bedrijven, maar ook bij banken en overheidsinstellingen. Er is ook interesse vanuit het schoolwezen en de hotellerie. In de komende maanden komen er weer een behoorlijk aantal nieuwe Mini Markets bij. De doelstelling is om de komende twee jaar door te groeien naar 250 locaties in Nederland, België en Duitsland.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met PURA Catering.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.