Nieuws Personeel

Brownies & Downies wil vestiging openen in Enschede

Enschede krijgt vrijwel zeker een Brownies & Downies,een franchiseketen van lunchrooms waar jongeren met een beperking werken, meldt de Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 31 oktober 2016

Image 1 2335

De intentie is er om in Enschede de eerste Brownies & Downies van Twente te openen. "Die vestiging komt er gewoon”, stellen Carmen Kuipers en Nick Schepers uit Emmen, franchisegevers voor Brownies & Downies voor Drenthe en Overijssel.

Landelijke keten

Brownies & Downies timmert flink aan de weg en groeide in nog geen zes jaar tijd naar 42 vestigingen, hoofdzakelijk in Brabant, Gelderland, Limburg, Zuid-Holland en Drenthe. Overijssel is nog een witte vlek, maar in Zwolle wordt binnenkort het eerste filiaal geopend. Brownies & Downies is een commercieel horecabedrijf, dat ingegeven door idealisme werkt met mensen met een beperking. Voor de medewerkers met een beperking wordt geen subsidie verleend, zij werken in deze vorm van dagbesteding met behoud van uitkering. De lunchrooms zijn volledig afhankelijk van hun omzet.

Locatie

Bij franchisegevers Carmen Kuipers en Nick Schepers hebben zich al geschikte kandidaten gemeld die franchisenemer in Enschede willen worden. De gemeente juicht de komst van de bijzondere horecaformule toe. "Een Brownies & Downies zou een mooie invulling in onze binnenstad zijn”, vindt Bernadette ter Huurne, projectmanager voor het centrum." Het grootste probleem is het vinden van een locatie. Een van de panden die is bezichtigd, is aan de Korte Haaksbergerstraat waar Pico Mode zat. "Geschikt en betaalbaar, maar niet pal in het centrum”, aldus Schepers. Aan de Langestraat heeft hij de voormalige zaak van Byblos bekeken. "Een toplocatie. Maar voor ons hoog aan de prijs." Hij blijft zoeken.