Nieuws Personeel

Carintdirecteur Titus Brandsmahof moet veld ruimen

Directeur Zorg Jos Olde Engberink van zorgorganisatie Carintreggeland moet zijn bureau leegmaken. Hij verliest per 1 maart aanstaande zijn baan.

Van onze redactie 26 februari 2016

Ontslag Thinkstock

Olde Engberink is de man achter het kleinschalige wonen op de Titus Brandsmahof in Almelo. De verpleegafdeling voor dementerenden kwam deze week in het nieuws door forse kritiek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Gisteren zijn daarover Kamervragen gesteld.

Volgens een voormalig lid van de cliëntenraad is er onder leiding van Olde Engberink te rigoureus bezuinigd, waardoor de tijd voor administratie en opleiding in het gedrang kwam.

ReorganisatieVolgens een woordvoerster van Carintreggeland past het vertrek van Olde Engberink in de eerder ingezette reorganisatie, al van voor het rapport van de inspectie. 'Tussen de Raad van Bestuur en de managementslaag zat nog een laag met directeuren. Die laag wordt geschrapt. Olde Engberink is een van de laatsten die nog een directeursfunctie bekleedde.'

KamervragenDe SP heeft gisteren vijftien schriftelijke vragen ingediend bij minister Edith Schippers. Kamerlid Renske Leijten wil onder meer weten of het klopt dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de afgelopen jaren meerdere meldingen heeft ontvangen over ondermaatse zorg in het woonzorgcentrum en - zo ja - wat met die meldingen is gedaan.

De SP'er vraagt zich ook af waarom niet is overgegaan tot verscherpt toezicht, gezien de voorgeschiedenis en het laatste inspectierapport. Ook wil Leijten weten op welke wijze bewoners en familie zijn geïnformeerd over de 'slechte zorg en wantoestanden' en hoe er wordt omgegaan met toezicht op de rest van Carintreggeland.

Foto: Thinkstock