Nieuws Personeel

Personeelstekort? Dit kun jij leren van disrupter YoungCapital

Dat gekwalificeerd personeel vinden hét groeiprobleem van Nederland is weet Maurice Peeters van uitzendorganisatie YoungCapital als geen ander. De Director Professionals & Academy was te gast tijdens de eerste online radio-uitzending van De Ondernemer en staat, net als het bedrijf waar hij voor werkt, bekend om zijn disruptive manier van denken.

Presentator: Robert van den Ham 12 februari 2019

Maurice Peeters en Robert van den Ham tijdens de eerste radio uitzending van De Ondernemer
'Bij YoungCapital horen we vaak van klanten dat hogescholen studenten de kennis van eergisteren aanleren en dat veel opleidingen totaal niet klaar zijn voor de beroepen van morgen. Ondernemers moeten vaak behoorlijk bijspijkeren aan de kennis van medewerkers voordat ze aan de slag kunnen', stelt Peeters. En wat die zoektocht naar personeel betreft: 'Neem tijd om je eerst en goed in te leven in je doelgroep: wie wil je eigenlijk vinden? Waar kún je die vinden en waarop gaat die persoon ‘aan’? Stel jezelf die vragen en als je antwoorden hebt bedenk dan hoe je als bedrijf erop aan kunt sluiten'.

Peeters is onder meer verantwoordelijk voor het optuigen van een eigen opleidingsinstituut. Uit die eerste ‘klasjes’, gericht op IT, zijn de eerste studenten ondertussen klaar. Zo’n 50 junior software developers werken ondertussen bij klanten van de uitzendorganisatie. In het beeld van Peeters zijn deze eerste ontwikkelaars de voorbode voor een nieuwe manier van kijken naar jonge medewerkers. De manier waarop we in Nederland opleiden is 'sleets'geworden, vertelde hij eerder al. 'En dan druk ik mij heel netjes uit'.

Meer over de denkwijze van Maurice Peeters beluister je in deze online radio-uitzending van De Ondernemer: