Nieuws Personeel

Eén op negen werknemers wil weg bij huidige baas

Als er een goed aanbod voorbij komt, verlaat één op de negen Nederlanders het liefst morgen nog zijn werkgever. De belangrijkste reden: de huidige baas biedt onvoldoende carrièremogelijkheden. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Raet naar actuele HR-trends in Nederland.

De Ondernemer 10 januari 2017

Uwv solliciteren 1065

Ruim de helft van de 1.100 ondervraagde werknemers overweegt een overstap naar een andere functie. Medewerkers tussen de 35 en 44 staan met 70 procent het meest open voor een nieuwe uitdaging.

Vast contract

Belangrijk voor medewerkers is nog altijd het vaste contract. 90 procent van de werknemers bezit er één. Medewerkers met tijdelijke contracten zeggen dat ze liever een overeenkomst voor onbepaalde tijd willen. Komt er een nieuwe functie voorbij maar moet de werknemer daarvoor het vaste contract verruilen voor een tijdelijke, dan vormt dat een belemmering.

Krijg je als werkgever te maken met vertrekkende werknemers? “Voor de ene werkgever vormt het vertrek van een medewerker een zorg, voor de ander is het een kans om nieuw talent binnen te halen”, zegt Henk Jan van Commenee, productmanager talentmanagement bij Raet. “Wil je talentvolle medewerkers aan je verbinden, zorg dan voor een effectief wervingsbeleid en aantrekkelijk werkgeverschap. Zo profiteer je van ‘the best of both worlds’.”