Nieuws Personeel

Zo springt Gazelle om met het tekort aan fietsmonteurs

De Dierense fietsfabrikant Gazelle begint een bedrijfsschool fietsmontage. Deze moet het tekort aan monteurs in de tweewielerbranche terugbrengen, aldus AD.

John Bruinsma | Foto: ANP 25 augustus 2018

Gazelle bedrijfsschool fietsmonteurs

De opleiding op mbo-niveau 2 duurt 22 maanden en begint op 1 september. Gazelle werkt bij de opzet en de uitvoering samen met het Rijn IJssel College in Arnhem. Een dag per week gaan de jongeren naar school, de andere vier dagen leren zij het vak van ervaren medewerkers in de fabriek in Dieren. Begeleiding is er van een praktijkopleider.

De bedrijfsschool is toegankelijk voor jongeren (m/v) van 16 tot 23 jaar. Doorlopen zij de opleiding met succes, dan krijgen ze het beroepsdiploma allround fietstechnicus en maken ze kans op een baan bij Gazelle.

Lees ook: Waarom de sollicitanten voor deze startup wél in de rij staan

Fulltime salaris

De fabrikant vergoedt de opleidingskosten en biedt al tijdens de schooltijd een fulltime salaris. Aan het einde van de studie, als het diploma binnen is, neemt Gazelle de monteurs in dienst. Op die manier wil de fabrikant jonge, enthousiaste vakmensen aan zich binden en het tekort aan fietstechnici oplossen.