Nieuws Personeel

Club Reeperbahn zoekt dames op zzp-basis

De sierlijke, rode tl-verlichting aan de gevel van Club Reeperbahn in de wijk Belcrum in Breda zal binnenkort weer stralen nu een lange juridische strijd is geluwd. Alleen nog personeel: de uitbaatster is naarstig op zoek naar dames. Dat schrijft BN de Stem.

Palko Peeters | Foto: Ron Magelse / pix4profs 14 september 2016

Reeperbahn

Er waren heel wat emmertjes sop voor nodig om de vele meters spiegelwand in Club Reeperbahn weer op te poetsen. Het ziet er nu weer spic en span uit. Wat rest is personeel: waar blijven de dames?

PositiefClub Reeperbahn, het illustere pand in de bocht van de Bredase Belcrumweg, zat bijna 2,5 jaar op slot. Geen omzet, geen klanten. Vergrendeld. Maar binnenkort zal de champagne weer vloeien in het 'Sex Paradijs', zoals de gevel verraadt. Hannah Reina (34) wil voortuitlopend op de feestelijke heropening graag even rondleiden. Want 'eindelijk' is dan de juridische strijd beslecht.

De rechter besloot vorige maand dat haar man Juan Carlos Reina (41) de exploitatievergunning aan zijn vrouw Hannah mag overdragen. De gemeente mag de vergunning niet weigeren. Nu ligt er nog een beroepszaak bij de Raad van State tegen die bewuste sluiting op 24 december 2013 toen bij controle bleek dat twee dames niet over een werkvergunning beschikten. Een dag later konden de dames de papieren tonen.

Disproportioneel, vindt Juan Carlos nog altijd. Of het tot een schadeclaim komt, hij sluit het niet uit. Het stel voelt zich vooral gekwetst door een integriteitsonderzoek, in het kader van Bibob. Hannah: "Maar ik wil positief zijn, ik wil vooruit."

DamesHet liefst had ze de zaak maandag al geopend. Alles is er klaar voor. De zes kamers (inclusief sm-kamer met attributen) aan de zwoele gang, vernoemd naar de befaamde prostitutiestraat Reeperbahn in Hamburg, blinken weer. De lounche met comfortabele leren banken, bar en een stralende Marilyn Monroe aan de muur is klaar voor ontvangst. "We hebben wel aardig wat likeurtjes moeten weggooien. De condooms gaan gelukkig mee tot november 2018", lacht Juan Carlos die de zaak van vanaf 2003 runde maar na de sluiting geen vergunning meer kreeg.

Hannah: "Ik heb toch wel zeven meiden of dames nodig om goed te kunnen draaien, maar het valt niet mee ze te vinden."

Is het werven in deze branche dan zo lastig? "De onbeschermde en illegale prostitutie neemt toe. Via internet, maar ook bij hotels zonder nachtreceptie. Dat zie je steeds meer gebeuren."

ZzpWat voor dames ze zoekt: "Leuke, spontane dames. We gaan voor een mix, van jong en wat ouder." Juan Carlos: "Er zijn ook mannen die een wat oudere dame aantrekkelijk vinden, die daar een soort moederfiguur in zien. Prima toch."

Hannah: "Ze werken op zelfstandige basis, staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en huren hier een kamer." Het verdienmodel: de klant betaalt 80 euro voor de kamer en 80 euro aan de dame. Marktconform, zegt Juan Carlos. Voor seksclubs geldt een streng regime. "Hygiëne, brandveiligheid, arbeidsomstandigheden. Zo'n pak papier."

Wanneer ze opengaat: "Ik hoop binnen twee weken, dan moet ik wel minstens drie dames hebben. Ik denk toch aan een advertentie."

PraatjeEn wat voorop staat, zegt ze: "We zijn geen privéhuis, maar een erotische club. Het gaat er niet alleen om met een dame naar een kamer te gaan. Als iemand dat niet wil, hoeft dat niet. Gezelligheid, sfeer, dat is ook belangrijk, een drankje doen. Sommige mannen willen alleen een praatje maken, dat kan ook."

Beveiliging voor de deur, alarmknop in de kamer. In alles is voorzien. Van buiten krijgt de zaak nog een facelift. De vacature paaldanseres is ook nog vacant.