Nieuws Personeel

Hondenschool Fairydogs groeit dankzij mond-tot-mond reclame

Van de beginnende ondernemers overleeft 79% de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Koen Moons | Foto: Ed van Alem 7 mei 2016

Fairydogs

''De gemiddelde hondenschool heeft dertig à veertig cursisten," zegt Mario Lehtonen van Fairydogs in Ewijk. ,,Wij hebben er op het moment tachtig."

Commerciële hondenschoolFairydogs is een van de weinige commerciële hondenscholen. ,,Meestal zijn hondenscholen verenigingen, maar ik wilde eigen baas zijn en dat kan niet binnen een vereniging."

Zeven dagen per weekDe school runt Mario samen met zijn vrouw en een aantal assistenten, naast zijn baan bij een logistiek bedrijf. ,,Ik werk nu letterlijk zeven dagen in de week. Alle vrijdagavonden en weekenden ben ik met de honden bezig."

Mond-tot-mond reclameDe eerste jaren kende de hondenschool ups en downs. Nu is de toestroom van cursisten stabieler. ,,We worden goed gevonden op internet en houden veel klanten over aan mond-tot-mondreclame. Daarnaast werken we samen met Pets Place in Wijchen."

LocatieHij droomt ervan zich de hele week aan zijn bedrijf te wijden. Gaat dat lukken? ,,Honderd procent zeker. Het belangrijkste obstakel is de locatie. Ik huur een manegebak en -veld in Ewijk en daar kan ik alleen in het weekend terecht. Wellicht ga ik de hondenschool combineren met opvang en rehabilitatie van honden, bij mijn huis, net over de grens in Duitsland. Op mijn 42ste hoop ik fulltime met honden bezig te zijn."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regionijmegen@deondernemer.nl.