Nieuws Personeel

Infomarkt: 'Veel bedrijven die ik niet kende'

'De tijd dat mensen heel lang dezelfde baan hadden, is voorbij", zegt human resource-medewerker Maartje Reekers van reisbureau TUI. Met haar collega's is ze deze woensdag op de informatiemarkt voor bedrijven op de Universiteit Twente.

Van onze redactie 25 februari 2016

Infomarkt ut annina romita

Rond de 140 bedrijven presenteren zich om met studenten in contact te komen. De markt is bedoeld voor het vinden van de juiste baan, stage of afstudeeropdracht. Reekers (26) heeft net een frisse neus gehaald met stagiaire Michelle Vennegoor (23) uit Weerselo. Binnen bij hun stand zijn veertig inschrijfformulieren ingevuld van studenten die belangstelling hebben voor een baan bij het reisbureau. "We hebben een hele verdieping vol met technische medewerkers. Dat weten mensen vaak niet. TUI is meer dan alleen een reisbureau", zegt Reekers. Zelf wil ze in de toekomst nog een cursus doen en docent worden. "Ik heb nog veel ambities. Wil niet alleen dezelfde baan hebben. De tijd van jubilarissen is echt geweest", lacht ze.

KeuzeDe studenten die Reekers vandaag heeft gesproken, zijn zoekende. Student Esther (25) uit Enschede oriënteert zich. Over een maand is ze afgestudeerd als bedrijfskundige aan de UT. Ze is op de infomarkt met Hanna (22) uit Borne. Hanna volgt de éénjarige opleiding Business Administration op de UT. De Bornse gaat in april verder studeren aan de Technische Universiteit van Berlijn. De informatiemarkt helpt om een goede keuze te maken, zeggen ze. Hanna: "Ik kom veel bedrijven tegen die ik echt nog niet kende."

ComplexWim Rouhof (51) is supervisor Human Resource Mangement van TUI en komt een kop koffie drinken bij zijn collega's. Hij werkt al zestien jaar bij hetzelfde bedrijf en constateert een verschuiving in de functies van mbo- naar hbo-niveau. Rouhof: "De functies worden complexer. We hebben nu zeven wetenschappelijke onderzoekers in dienst. Dat was twintig jaar geleden anders. Nu zetten we ook medewerkers in voor het optimaliseren van vliegtuigstoelen."

De studenten verdwijnen met een tas gevuld met folders van alle bedrijven. Bij de uitgang daagt Shell studenten nog even uit met een 'pitstopchallenge', zo snel mogelijk de banden van een Formule 1- wagen verwisselen.

Foto: Annina Romita