Nieuws Personeel

Bij Bax Music staat zelfs het kantoorpersoneel in het magazijn

Met pakjesavond in aantocht en Kerstmis aan de horizon, is het stressen bij webwinkels als Bax Music in Goes en bij PostNL. Zelfs het kantoorpersoneel moest inspringen om alle bestellingen te verwerken. En dan te bedenken dat de drukte al in november begon, aldus AD.

Ondine van der Vleuten | Foto: Marcelle Davidse 5 december 2018

Drukte Bax Music

Voor het eerst zag Bax Music - van origine een webwinkel - op Black Friday ook in de fysieke winkels het aantal shoppers toenemen. Maar de omzet moet toch vooral van de website komen. Daar wordt dit jaar nadrukkelijk ingespeeld op Sinterklaas en Kerstmis, met cadeaupapier, logo en gedichtjes die je via de website kunt uitprinten. ,,Van die service wordt veel gebruik gemaakt”, weet woordvoerder Anne Minderhoud.

Was vorige jaren december de topmaand, met Cyber Monday en Black Friday (dagen waarop webwinkels hun producten flink afprijzen) is november nu ook een topmaand geworden. ,,Op Cyber Monday zijn hier 6972 pakketten de deur uit gegaan”, illustreert Minderhoud. De dagen voor Sinterklaas zijn het er ruim 5000; een verdubbeling ten opzichte van normale dagen. Dat Cyber Monday en Black Friday het ook in verhouding tot Sinterklaas zo goed doen, komt doordat 5 december bijna exclusief een Nederlands/Belgisch feestje is. Bax Music is actief op de internationale markt. Gemiddeld boekt Bax Music negen miljoen per maand omzet. In november en december ligt dat aantal zo’n drie miljoen hoger.

Lees ook: Op deze manier zetten Picnic, Jumbo en AH zich schrap voor kerst

46.000 producten

Om al die pakketten te verwerken, werken in november en december in het magazijn van in totaal 21.000 vierkante meter, met daarin 46.000 producten, zo’n tweehonderd mensen. Dat is zo’n zestig procent meer dan normaal. ,,Vanuit Goes wordt heel Europa bediend. We redden het dit jaar niet met extra mensen via uitzendbureaus, al beginnen we al in augustus te werven. We hebben ons kantoorpersoneel gevraagd een dagje in het magazijn te staan”, vertelt Minderhoud. Om het een beetje leuk te houden, wordt iedereen tussen de middag op een broodjeslunch getrakteerd en ’s avonds op friet met kroketten en frikadellen.

Wie zeker wil zijn dat de cadeautjes op tijd in huis zijn, moest 3 december (‘last call’) zijn bestelling plaatsen. Minderhoud: ,,Wij hebben controle over ons eigen proces. We kunnen het pakketje op tijd ingepakt hebben en in de vrachtwagen krijgen, maar dat wil nog niet zeggen dat onze vervoerder het op tijd bij jou thuis brengt. Vandaar dat wij een dagje speling ingebouwd hebben.”