Nieuws Personeel

Koningin Maxima op werkbezoek bij Zeeuwse ondernemers

Koningin Máxima is vrijdagochtend in Zeeland. Ze brengt een werkbezoek dat in het teken staat van innovaties in de aquacultuursector in Zeeland.

Van onze redactie 9 september 2016

M Axima op werkbezoek video Melita Lanting

Zeeuwse ondernemers, gemeenten en scholieren laten de koningin zien wat Zeeland te bieden heeft op het gebied van zilte teelt, mosselinnovaties, onderwijs en kweek van vis op land.

Geen selfie

Koningin Máxima startte haar werkbezoek bij zagerkwekerij Delta Farms in Colijnsplaat. De zagers – of zeeduizendpoten – worden geëxporteerd als eiwitrijk voedsel voor garnalen. Máxima ging daarna in de haven van Colijnsplaat aan boord van de ZZ-9 van schipper Serge Schot waarmee ze naar Zierikzee. Ze nam bij aankomst in de haven de tijd om nog even een paar handen te schudden. ,,Helemaal geweldig'', vertelde een van vrouwen. ,,Helaas geen selfie.''

Tekst gaat verder onder de video

%VIDEOWIDGET%

Werkwijze

De ZZ-9 werd door een boot van de politie begeleid naar Zierikzee. Maxima is nu bij Pontes Pieter Zeeman waar ze wordt rondgeleid in de Zilte Academy Zeeland (ZAZ) door de keuken. De ZAZ verzorgt masterclasses en workshops om leerlingen te leren koken met Zeeuwse Zilte Zaligheden. De koningin was erg geïnteresserd in de werkwijze op de ZAZ. Ze wilde vooral weten hoe de vissen gefileerd worden. Ze sprak daarover met leerlingen en koks.

Foto: Melita Langting

Initiatiefneemster Zilte Academy Zeeland (ZAZ) geeft Koningin Máxima rondleiding door keuken #KoningininZeeland 1/2 pic.twitter.com/nzMUKndMj6

— Provincie Zeeland (@provzeeland) September 9, 2016