Aangeboden door KonnecteD

Branded Content Personeel

Techniek en vakmanschap wordt gecombineerd bij KonnecteD

Flamco Groep is onderdeel van Aalberts N.V. en heeft zich gespecialiseerd in technische producten en systemen op het gebied van verwarming-, koeling- en solarinstallaties. Hun zogenoemde flexventen en flexconsoles worden gemaakt door de medewerkers van KonnecteD.

Anouk van Bussel 21 september 2021

Konnecte D Flamco Raymond van Meerveld web

Raymond van Meerveld, manufacturing-engineer bij Flamco Groep, werkt prettig samen met KonnecteD. Foto: Rick de Visser

Manufacturing-engineer Raymond van Meerveld is blij met de samenwerking. ,,Het enthousiasme van de mensen is super”, zegt hij. ,,Ze zijn trots dat ze onderdeel zijn van het proces en zijn echte ambassadeurs voor ons bedrijf.” Naast een hele groep vaste medewerkers van KonnecteD, worden de producten van Flamco Groep ook gemaakt door kandidaten van de werkleerroute Techniek. Zo leren zij vakvaardigheden en door de begeleiding van de praktijkopleiders van KonnecteD kan Flamco ervan uitgaan dat de kwaliteit van de eigen producten constant wordt gewaarborgd. Een win-winsituatie dus.

Risico’s spreiden

Van Meerveld doet inmiddels een jaar lang zaken met KonnecteD. ,,We werken al heel lang samen met werkleerbedrijven”, vertelt hij. ,,In de coronatijd merkten we dat het prettig is om met verschillende locaties te werken om de risico’s te spreiden. En omdat we nu in Wijhe zitten, hebben we contact gezocht met KonnecteD. Het is een fijne partij, omdat ze maar een kwartier van ons vandaan zitten. Ze hebben de ruimte, veel kennis op het gebied van assemblage en metaal én ze hebben een eigen technische dienst. Dat is echt een meerwaarde voor ons.”

“Vakmanschap is de drive om alles altijd goed te willen doen”

Raymond van Meerveld, manufacturing-engineer bij Flamco Groep

Samen met KonnecteD heeft Flamco de noodzakelijke stappen van het proces doorlopen. Van Meerveld: ,,Dat moet echt even goed en gedetailleerd gebeuren. Aan de hand daarvan hebben we een lijn met zes ‘stations’ opgezet. KonnecteD beslist wie er bij welk station staat. Zij kennen de mensen en kunnen de juiste medewerker in zijn of haar kracht zetten. Bij de start vonden wij het vooral belangrijk om aan de medewerkers uit te leggen waarom we de flexventen en flexconsoles maken zoals we dat doen. Dat zorgt ervoor dat iedereen in het productieproces het belang ziet van de eigen bijdrage.”

Echte ambassadeurs

Van Meerveld is niet heel vaak bij KonnecteD. ,,Als het goed gaat, is dat niet nodig”, legt hij uit. ,,Het draait gewoon. Maar áls we er zijn, is het leuk om even contact te hebben met de medewerkers. Los van het zakelijke voordeel vind ik dit persoonlijk het mooist aan sociaal ondernemen. Het enthousiasme van de mensen is super. Ze zijn echt voor ons bedrijf aan het werk en die betrokkenheid voel je. Er is altijd wel iemand die nog wat vragen heeft. Dat vind ik vakmanschap: alles altijd goed willen doen. De medewerkers zijn trots dat ze onderdeel kunnen zijn van het proces en zijn daardoor echte ambassadeurs voor ons bedrijf.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met KonnecteD. Op het gebied van metaal is er veel mogelijk bij dit leerwerkbedrijf. Er is veel kennis van het vakgebied, ruimte en faciliteiten. Daarnaast staat ontwikkeling van medewerkers hoog op de agenda. Neem gerust eens contact op voor een bedrijfsbezoek of adviesgesprek, via info@konnected.nl.