Nieuws Leiderschap

Directeur/oprichter Steven Uitentuis stapt af bij Swapfiets

Steven Uitenhuis, directeur en mede-oprichter van het succesvolle Swapfiets, heeft aangegeven zijn rol bij Swapfiets neer te leggen. Hij maakte zijn besluit wereldkundig via LinkedIn. Tot aan de komst van een nieuwe directeur blijft Uitentuis nog wel in zijn huidige rol.

Van onze redactie 12 december 2019

Swapfiets team

Steven Uitentuis, in het midden vooraan op een eerdere foto, stopt bij Swapfiets.

Steven Uitentuis heeft intern twee maanden geleden al aangegeven zijn rol bij Swapfiets neer te willen leggen, blijkt uit zijn bericht op LinkedIn.

'Over de afgelopen 4 jaar heeft Swapfiets een reusachtige groei meegemaakt en uit een pracht idee met 3 studenten is een fantastisch bedrijf ontstaan met 1500 medewerkers, actief in 4 landen. Daarmee is in korte tijd mijn rol veranderd van ondernemer naar bestuurder. Een rol waarin ik steeds meer op afstand kom te staan en waar ik minder plezier en ervaring in heb. Daarom heb ik twee maanden geleden aangekondigd mijn rol bij Swapfiets neer te leggen', schrijft hij.

Swapfiets is na het besluit van Uitentuis de zoektocht naar een nieuwe directeur gestart. Op LinkedIn schrijft hij daarover: 'Wat nu? Na mijn aankondiging zijn we een transitiefase in gegaan, een waarin we zoeken naar een ervaren leider, die Swapfiets naar het volgende niveau gaat tillen. Tot die tijd blijf ik uiteraard aan als directeur. Wat daarop volgt? Rust... En zoeken naar mijn volgende avontuur. Who knows!'