Nieuws Leiderschap

Dit bedrijf houdt sollicitatiegesprekken in een luchtballon

Bij een IT-bedrijf in het Brabantse Sint-Oedenrode proberen ze sollicitanten op een opmerkelijke manier in de wolken te krijgen. Het bedrijf laat het gesprek met de kandidaten plaatsvinden op grote hoogte in een luchtballon.

Vincent Krijtenburg 2 mei 2019

Cloud sollicitatiegesprek ozmo

Nederland kampt met een groot tekort aan I(C)T-personeel en dat heeft een grote impact op de winst- en omzetontwikkeling van bedrijven, merkt ook OZMO cloud communications. ,,Het klantenbestand blijft groeien, maar het personeelsbestand kan die groei maar lastig bijbenen. Wat doe je dan om nieuwe mensen aan te trekken? Ga je bizarre bedragen betalen? Beloof je een Tesla van de zaak en elke middag kaviaar bij de lunch? Of geef je bonussen waar zelfs Matthijs van Nieuwkerk van onder de indruk zou zijn?", vraagt Ronald Klijsen van OZMO cloud communications zich hardop af.

Luchtballon

Sinds kort brengen het bedrijf zijn klanten letterlijk naar de cloud, met een luchtballon. Nu gaan ze deze ludieke marketingtool ook inzetten voor sollicitanten. ,,Nu is het wel te hopen dat de gemiddelde ICT’er geen last heeft van hoogtevrees”, grapt Klijsen.

Lees ook: Hierom verleidt dit bureau kandidaten tot een potje tafeltennis

Sollicitatieprocedure

Inmiddels is de wervingscampagne gestart en zijn er een aantal sollicitaties binnengekomen. ,,We houden hier op kantoor eerst een speeddate om te kijken of de kandidaat een beetje bij OZMO past. Zijn we daarna nog enthousiast, dan mag hij of zij met drie andere kandidaten onze ballon in. Op die manier leren we mensen toch net wat beter en op een andere manier kennen.”

Om de kou uit de lucht te halen meldt het bedrijf - dat cloud telefonie oplossingen aan het MKB biedt - dat het absoluut geen wedstrijd moet worden. ,,Kandidaten komen niet met concurrenten in de mand. We willen gewoon dat het een bijzondere ervaring is die ze niet snel zullen vergeten. Het moet geen moordend kruisverhoor worden, want 250 meter hoog in een mandje boven het aardoppervlak zweven is waarschijnlijk al spannend genoeg.”

https://www.youtube.com/watch?v=9YUW_6PbMHg&

Nu is het wel te hopen dat de gemiddelde ICT’er geen last heeft van hoogtevrees

Ronald Klijsen, supportmanager OZMO cloud communications