Nieuws Leiderschap

Dit zijn de drie finalisten voor titel Topvrouw van het Jaar 2021

Marit van Egmond, ceo Albert Heijn/Delhaize, Ans Rietstra, Lid Raad van Bestuur en coo ProRail en bestuurder Janine Vos van de Rabobank zijn de kanshebbers voor de titel Topvrouw van het Jaar 2021. De verkiezing komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de functie als rolmodel kunnen vervullen.

Van onze redactie 2 augustus 2021

Marit van Egmond Albert Heijn

Ook Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn/Delhaize, maakt kans op de titel Topvrouw van het Jaar. Foto: ANP

De vijfkoppige jury van de verkiezing, onder leiding van Jet Bussemaker, heeft de drie finalisten bekendgemaakt. Zij werden geselecteerd uit tien genomineerde topvrouwen. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten begin september de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2021 het meest verdienen.

"Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar 2021"

Jury beoordeelt topvrouwen op mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar 2021. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend.

Naast Jet Bussemaker (voormalig minister van OCW, sinds 2018 als hoogleraar verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum) bestaat de jury dit jaar uit Rianne Letschert, Rector Magnificus Maastricht University (Topvrouw van het Jaar 2019), Mariëlle Bartholomeus, Lid Raad van Bestuur RIVAS Zorggroep (Topvrouw van het Jaar 2020), Jacques van den Broek, ceo Randstad Holding en Eelco Hoekstra, ceo Vopak.

Lees ook: Marit van Egmond (Albert Heijn): 'Hoe we boodschappen doen, gaat blijvend veranderen'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws