Video Leiderschap

Bijzondere treinreis: hoe de hofnar ondernemers de spiegel wist voor te houden

De luisterversie van zijn boek duurt 3 uur en 20 minuten. Met de Thalys van Amsterdam naar Parijs reizen ook. Het bracht Juri Hoedemakers op het idee om van één en één drie te maken. Met Danielle Kleyheeg (i4talent) en Rob Schalker (A Fish Named Fred) stapte hij in de trein om 'het nuttige met het aangename te combineren'.

Presentator: Roland Tameling | Camera & edit: Mark van Binsbergen 11 mei 2022

MyChannels Video ID: 302887

Juri Hoedemakers is verbinder, coach en inspirator die bedrijven en mensen een spiegel voorhoudt en helpt om op zoek te gaan naar hun blinde vlekken en vervolgens naar de beste versie van zichzelf. Hij is hofnar.

Voor meerdere organisaties vervult Juri de functie van officiële hofnar. Tijdens een masterstudie aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit verdiepte hij zich in het belang van de hofnar in moderne organisaties en ontving de prijs voor de beste scriptie van het jaar. Inmiddels fungeert hij, samen met Jort Verhage, in de rol van hofnar bij AFAS, waar ceo Bas van der Veldt hun aantreden initieerde. Zijn boek Gezocht: Hofnar Reflectie voor leiders en leidinggevenden, werd genomineerd als Managementboek van het Jaar.

Lees ook: Wat doet een hofnar eigenlijk? En wat heeft een ondernemer daar aan?

En dat inmiddels goed gelezen boek heeft ook een luisterversie. In 3 uur en 40 minuten, tijdens een treinreis, ontdekken en begrijpen hoe we anderen kunnen inzetten om het reflectieve vermogen van onszelf en de mensen om ons heen te verbeteren, die handschoen hebben de ondernemers Danielle Kleyheeg (i4talent) en Rob Schalker (A Fish Named Fred) op uitnodiging van Juri opgepakt. Op ludieke wijze, zoals alleen een hofnar het bedacht zou kunnen hebben: in de trein.

Want de Thalys van Amsterdam naar Parijs doet er ook zo'n 3 uur en 40 minuten over en dat was live te volgen, in de wekelijkse radio-uitzending van De Ondernemer. Wat beide ondernemers van het luisterboek vinden, hoe ze de kennis in praktijk zouden kunnen brengen en of ze daadwerkelijk de hofnar-methode hanteren: kijk mee met de video.

Gezocht: Hofnar Reflectie voor leiders en leidinggevenden

Juri Hoedemakers

Ieder mens heeft blinde vlekken. Waar zit die van jou? Het is gevaarlijk om alleen jaknikkers om je heen te verzamelen. Want wie wijst jou dan op je fouten? Wie vertelt jou de onverbloemde waarheid? Wie houdt jou een spiegel voor? Voor de broodnodige reflectie heb je kritische mensen om je heen nodig. Wat je nodig hebt, is een hofnar.

De hofnar was eeuwenlang degene die het reflectieve vermogen van de koning vergrootte. Maar wie was die hofnar eigenlijk? En wat kunnen we van hem leren in de huidige werkomgeving? In dit boek ontdek je hoe we anderen kunnen inzetten om het reflectieve vermogen van onszelf en de mensen om ons heen te verbeteren. Je krijgt praktische handvatten waarmee je reflectie in je dagelijks werk kunt toepassen. Onder meer op deze website is het boek te bestellen, natuurlijk ook de luisterversie (12,99 euro).

Op weg naar Parijs, in de Thalys: De Ondernemer-verslaggever Roland Tameling in gesprek met Danielle Kleyheeg en Rob Schalker over het luisterboek.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws