Nieuws Leiderschap

Dertig en ceo van Omoda: Jan Baan te gast bij De Ondernemer Live

Hij is pas dertig lentes jong, maar staat al een aantal jaar aan het roer van moderetailer Omoda: Jan Baan. Met een dijk van een gast trappen we dinsdag 5 september een gloednieuw seizoen van De Ondernemer Live in stijl af.

Van onze redactie 31 augustus 2023

Jan Baan Omoda

Jan Baan is ceo bij moderetailer Omoda. Foto: Omoda.

Vanaf dinsdag 5 september is De Ondernemer Live weer wekelijks terug. Tussen 11.00 en 13.00 uur gaat presentator Jonathan van Noord in gesprek met (top)ondernemers, experts en andere interessante gasten, live vanaf het Mediapark in Hilversum.

Het nieuwe seizoen van De Ondernemer Live wordt in stijl afgetrapt met Jan Baan. Sinds 2021 is hij ceo van Omoda, nadat hij met zijn vrouw Marlinde Baan-Verton en haar broer Lourus-Jan Verton mede-eigenaar werd van het Zeeuwse familiebedrijf. Hoe is het om als twintiger in te stappen in een bedrijf met een omzet die de 100 miljoen euro ruim passeert? En hoe zorg je ervoor dat je iedereen meekrijgt in jouw visie? Deze en andere vragen aan Jan Baan hoor je dinsdag.

Lees ook: Schoenenretailer maakt stap naar fashionwereld: Omoda start met online kledingverkoop

Hoe ziet Jan Baan de toekomst van de winkelstraat?

Daarnaast zoomen we natuurlijk in op de retail. Hoe kijkt de eigenaar van bijna dertig Omodawinkels naar de toekomst van de winkelstraat? En wat kunnen andere ondernemers leren van Omoda’s strategie waarbij fysieke winkels en een florerende webshop hand in hand gaan?

Naast Jan Baan komt John Lin vertellen over de laatste trends op e-commerce-gebied in China. Hij legt uit waarom in China vrijwel iedere kleine ondernemer wél een webshop heeft en wat Nederlandse ondernemers daarvan kunnen leren. Daarnaast vertelt Enzo Cassaro hoe hij een miljoenenomzet behaalt in groente en fruit met zijn Vershal Boontjes. Wat is zijn geheim? Ook krijgen we een pitch, waarbij een enthousiaste ondernemer in één minuut vertelt waarom jij in zijn of haar bedrijf moet willen investeren.

Lees ook: Jan Baan (coo, 27): van Amerikaanse bankenwereld naar Zeeuwse Omoda Schoenen

Odido gaat het 'radicaal anders doen in telecomland'

Een nieuwe naam voor T-Mobile en Tele2: Odido. Het bedrijf gaat per direct verder als onafhankelijk Nederlands merk, is zojuist bekendgemaakt. Het nieuwe bedrijf, met een nieuwe missie, strategie en merk, is vanmorgen op het hoofdkantoor in Den Haag gepresenteerd aan medewerkers en partners. Het woord Odido komt uit het Oud-Grieks en betekent ‘ik hoor’.

Léon Toet, directeur Zakelijke Markt bij Odido, geeft even na twaalven in De Ondernemer Live een verdere toelichting op de gekozen herpositionering. Lees via deze link alles over dit verse nieuws.

Je ziet het allemaal dinsdag 5 september tussen 11.00 en 13.00 uur in De Ondernemer Live. Kijk mee via het YouTube-kanaal van De Ondernemer, of de homepage. Meeluisteren kan via New Business Radio.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws