Nieuws Leiderschap

Randstad Sourceright-EVP naar Straight-Line Leadership Group: Rachid Schmitz nieuwe CEO

De EVP Global Sales van Randstad Sourceright wordt de nieuwe CEO van Straight-Line Leadership Group. Rachid Schmitz start deze maand bij het bedrijf in Echt.

Van onze redactie 4 juni 2022

Rachid Persfoto Liggend

'Ik wil blijven groeien als leider en als mens, en anderen helpen dat ook te doen. Nu kan ik dat op grote schaal bewerkstelligen', aldus Rachid Schmitz.

De uit Herten afkomstige Rachid Schmitz werkte de afgelopen jaren als salesdirecteur voor Randstad Sourceright. ,,Ik zette structuren en processen opnieuw op binnen hun wereldwijde verkoopafdeling”, aldus Rachid Schmitz. ,,Tegen de tijd dat ik vertrok, hadden we met het team vierduizend procent groei in omzet gerealiseerd.” Een forse stijging die Schmitz teweegbracht door strategische keuzes en een unieke leiderschapsstijl.

Philips

In 2012 startte Schmitz zijn eerste samenwerking met Randstads tak gespecialiseerd in maatwerk recruitmentoplossingen. ,,Ik was klantdirecteur voor Philips, een van hun grotere accounts”, zegt Schmitz. ,,We organiseerden het tijdelijke personeel van Philips in drie landen.” Toen hij binnen die rol het programma implementeerde in 24 landen, werd hij gevraagd voor de functie van directeur voor alle internationale accounts van Randstad Sourceright. In 2021 kwam hij opnieuw aan boord om het bedrijf te ondersteunen bij salesdoelstellingen.

Daarnaast werkte Schmitz voor SABIC en via consultancy- en projectmanagementrollen voor onder andere Ahold en TNT Post.

Straight-Line Leadership Group

Per 1 juni 2022 maakt Schmitz de stap van Randstad Sourceright naar Straight-Line Leadership Group. De vooruitstrevende organisatie, gericht op coaching en leiderschap, is gevestigd in het Midden-Limburgse Echt. Sinds 1986 helpt het bedrijf zakelijk leiders uitzonderlijke resultaten te creëren in bijzonder korte tijdsbestekken.

De groep bestaat uit twee merken: Straight-Line Leadership International en Inner Stance. Straight-Line Leadership Int. ondersteunt ondernemers en CEO’s bij het krachtig leiden van zichzelf en hun organisaties. Inner Stance helpt managers in grote organisaties performance coaching toe te passen in hun functie en binnen hun teams.

Impact op mensen

Als CEO van Straight-Line Leadership Group gaat Rachid de internationale doelen van de organisatie mee helpen realiseren. ,,Het bedrijf biedt een product aan waar ik honderd procent achter sta”, zegt Schmitz. ,,Toen ik de kans kreeg om dit product, wat zo veel voor mij heeft betekend, mee groots uit te bouwen, viel voor mij alles op zijn plek.”

Schmitz is zelf lid geweest van Straight-Line Leadership Int. en heeft hierdoor eigenhandig de waarde van het werk ervaren. ,,Het is een heel bewuste keuze om uit de corporate wereld te stappen en deze uitdaging aan te gaan”, aldus Schmitz. ,,Ik wil blijven groeien als leider en als mens, en anderen helpen dat ook te doen. Nu kan ik dat op grote schaal bewerkstelligen. Ik ben gefascineerd door wat het werk van Straight-Line Leadership Group betekent voor mensen. Wat we hier creëren, is een blijvende impact op mensen en hun omgeving.”

Een uitgebreid interview met Rachid of meer informatie over Straight-Line Leadership en Inner stance vind je via de websites straightlineleadership.com en innerstance.com.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws