Nieuws Personeel

Lesje telefonische acquisitie met de cowboy-kunstenaar

Acquisitie-trainer Richard de Vries halverwege het gesprek tegen een telefonisch verkoper: "Ik heb geen belangstelling." Verkoper: "Nou meneer, had u dat niet eerder kunnen zeggen. Dat had mij een hoop tijd gescheeld”. Cowboys noemt De Vries ze. Van die ouderwetse verkopers, tikkeltje asociaal. Hoe telefonische verkoop wél moet, lees je in de beste gelezen blog van deze week.

De Ondernemer.nl 22 juli 2016

Acquisitie bellen telefoon tips

1. Zo onderscheid je je van de cowboy verkoper - Richard de Vries

Deze blog is ontstaan uit ergernis over het asociaal gedrag van een verkoper die mij belde. Na dit voorbeeld tips hoe dat anders en beter kan. Hoe je meer kans maakt op een afspraak met een klant.

2. Een schenking aan uw kind in verband met de eigen woning - Sebastian van Wijk

Regelmatig krijg ik van klanten de vraag wat zij belastingvrij aan hun kinderen kunnen schenken in verband met de eigen woning. Banken staan niet meer in de rij om veel meer dan de koopsom van de woning te financieren. Voor een verbouwing of verbetering moet al snel eigen geld worden ingebracht en daar willen ouders – als dat tot de mogelijkheden behoort - best een helpende hand bieden. Maar ook een deel van de koopsom of aflossing van de hypotheek kan de achtergrond van de vraag zijn.

3. Negen manieren om je krediet te verspelen - Hans Bertram

Geld krijgen bij de bank is al niet makkelijk. Het spel hangt af van keiharde voorwaarden. Wie die uit het oog verliest, verprutst zeker zijn kans op cash. Negen keer kredietverdriet.

4. Hoe het toch nog goed kwam met 'Fawlty Towers' in Engeland - Fred Rutgers

Engeland staat op zijn kop vanwege de Brexit, merkte Fred Rutgers op werkreis. Een nog grotere verdeeldheid - die niets met de politieke situatie te maken heeft - trof hij echter in het hotel waar hij verbleef. Fawlty Towers is er niets bij. In zijn vlog vertelt Rutgers hoe het finaal misging en uiteindelijk toch nog goed afliep.

5. Wanneer is een zaak juridisch haalbaar? - Gwemmy Moonen-Titulaer

Een klant stelde ons deze vraag nadat wij aangaven dat zijn zaak juridisch wat haken en ogen bevatte en het dus risicovol zou zijn om gerechtelijk te gaan. Of uw zaak juridisch haalbaar is hangt af van verschillende factoren. Wij sommen een aantal belangrijke op.