Video Personeel

Nederlandse ondernemers in de VS: hoe Lotte bij Asana ziet dat diversiteit tot betere producten leidt

Nieuwe ideeën omarmen, snelheid, en vooral niet bang zijn fouten te maken: Lotte Vester voelt zich helemaal thuis in het hart van Silicon Valley waar zij de organisatiestrategie leidt van SaaS-gigant Asana. ,,Men omarmt hier de data die aantoont dat je bedrijf innovatiever en creatiever is met diversiteit op de werkvloer.”

Interview & video: Loeke de Waal 1 juni 2023

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: Annelies Janssen werkte met Mark Zuckerberg aan Meta’s zakelijke partnerships

Diversiteit leidt tot meer innovatie, efficiëntie en een sterkere economie. Het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap is een van de manieren om dit te bereiken. De Amerikaanse westkust heeft een voortrekkersrol op dit gebied en dat trekt ook veel ondernemende Nederlandse vrouwen. In deze nieuwe videoserie hoor je van zeven Nederlandse vrouwen in San Francisco en Los Angeles hoe zij hun American Dream waarmaken.

Nederlanders passen zich snel aan dankzij hun directheid en pragmatisme

Lotte Vester ziet dat Nederlanders zich goed kunnen aanpassen aan de Amerikaanse werkvloer, dankzij hun directheid en pragmatisme. Maar ze hebben wel snel hun mening klaar: ,,Ze zeggen: oh, zo zit een cultuur in elkaar. Maar een cultuur heeft meerdere lagen. Het heeft mij jaren gekost om te leren wat de dynamiek is.”

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: Annelies Janssen werkte met Mark Zuckerberg aan Meta’s zakelijke partnerships

Ze ziet dat de VS verder is met diversiteitsbeleid, omdat Amerikanen erkennen dat diversiteit leidt tot betere teams en producten. ,,Het gaat hier niet meer over quota, het gaat verder dan dat.” Organisaties hebben hun structuur en strategie aangepast om diversiteit te versterken en te behouden: ,,Dat kost tijd en moeite en je hebt leiders nodig die daarin geloven en zich daarvoor inzetten. En dat loont.”

In deze zevendelige videoserie voor De Ondernemer hoor je van ondernemende Nederlandse vrouwen hoe je zaken kunt doen aan de Amerikaanse westkust. In samenwerking met hetNederlandse Consulaat in San Francisco komt er wekelijks een nieuwe video online. Het consulaat helpt Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in de Verenigde Staten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws