Nieuws Personeel

Mannelijke werknemers hebben nu recht op 5 dagen babyverlof en papa Jeffrey is de eerste

Jeffrey van der Stelt uit Rotterdam is een van de eerste vaders die vijf dagen verlof krijgt na de geboorte van zijn zoontje Nathan. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam hem en zijn vrouw feliciteren in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Dat schrijft het AD.

AD Rotterdam | Foto's: Jan Kok, Boomerang Fotografie 4 januari 2019

Babyverlof nieuwe regelgeving 1 januari 2019

Op nieuwjaarsdag werd de kleine Nathan in het ziekenhuis geboren. Precies op tijd, want vanaf 1 januari krijgen vaders niet twee, maar vijf werkdagen betaald verlof bij de geboorte van hun kind. Dat staat in de nieuwe Wet Inwerkingtreding Extra Geboorteverlof (WIEG). Deze wet zorgt voor ruimere verlofmogelijkheden voor vaders.

Lees ook: Nieuwjaarsgroet: topondernemers motiveren je voor 2019

,,Dit is een enorme sprong vooruit. Hierdoor kunnen moeders, hun partner en het kind met elkaar een goede en mooie start maken’’, zegt minister Koolmees. Vaders mogen zelf weten wanneer zij de verlofdagen opnemen. Dat kan gelijk, maar ook in de eerste vier weken na de bevalling. ,,Ouders zitten meteen in het spitsuur van het leven. Dan is het goed om met elkaar extra tijd te krijgen om te kunnen wennen aan het leven met een baby erbij.’’

Vanaf 1 juli 2020 kunnen vaders in het eerste halfjaar na de geboorte van de baby vijf weken extra verlof krijgen.