Nieuws Personeel

McGregor dumpt ouder personeel

Modehuis McGregor neemt bij zijn doorstart als Doniger Fashion Group afscheid van zeker tweehonderd oudere werknemers.

Natasja de Groot 1 augustus 2016

Mcgregor marcel boekhoorn doorstart doniger fashion group ben kolff failliet 1

Twee weken geleden beloofden de nieuwe eigenaren nog te zullen doorgaan met de 500 vaste medewerkers. Gisteren kwam Doniger Fashion Group op die belofte terug; zo'n 200 medewerkers die langer in dienst zijn, krijgen geen nieuw contract.

Het gaat om de oudste werknemers en de werknemers met de meeste dienstjaren. Zij zijn hierover woensdag per mail op de hoogte gebracht.

Zij werken nu nog voor de retailtak die door het concern wordt afgestoten. Volgens ceo Joep van Straaten vormt het oudere personeel een obstakel bij de verkoop van de ongeveer 80 winkels in Nederland. Een eventuele koper zou dan ook hun - dure - opgebouwde rechten moeten overnemen.

De vaste krachten worden vervangen zodra de tijdelijke loondoorbetaling door uitkeringsinstantie UWV afloopt. Doniger liet gisteren ook weten het uitzendpersoneel op termijn in dienst te willen nemen.

Schandalig

Vakbond CNV noemt het wegsturen van het oudere personeel schandalig. ,,We hebben nog met McGregor gesproken over een sociaal plan, waarmee van sommige verplichtingen voor deze groep kan worden afgeweken, maar daar was het toen volgens de directie al te laat voor'', laat CNV-onderhandelaar Roos Rahimi weten.

De vakbond denkt dat de eigenaren het faillissement hadden kunnen voorkomen. ,,Je maakt mij niet wijs dat dit nodig was'', licht Rahimi toe. ,,Zodra een bedrijf uitstel van betaling aanvraagt, heeft het vrij spel. Dan hebben de ondernemingsraden en bonden geen zeggenschap meer. Dit is gewoon een verkapte bezuiniging."

McGregor wil meer de nadruk leggen op online-verkopen en op de shops-in-shops. Het plan is om het leeuwendeel van de winkels te verkopen aan concurrenten of aan frachisenemers.

Gerelateerde artikelen:Investeerders trekken McGregor uit het slopMcGregor plotsklaps richting faillissement'McGregor schuldenvrij'