Nieuws Personeel

MKB'er slaapt bij tijdens vakantie

De vakantie is voor veel mensen in volle gang. Toch kan niet iedereen er van genieten, want er moet ook gewoon gewerkt worden. Kiezen ondernemers voor werk of toch voor lekker luieren? Onze poll geeft het antwoord.

De Ondernemer 5 augustus 2016

Slapenpoll

‘Vakantie en je zaak is dicht. Wat doe jij als MKB’er?’ dat was de vraag van onze poll. Wie verwacht dat alle MKB’ers keihard doorwerken in de vakantie heeft het mis. 38 procent van onze stemmers zegt namelijk niets zakelijks te doen in de vakantie. Vooral even lekker bijslapen. We kunnen ze ook geen ongelijk geven, want even opladen voor het komende jaar is natuurlijk heel belangrijk.

Toch neemt niet iedereen een pauze, want 27 procent van onze stemmers doet nog zaken vanaf het vakantieadres. Verder neemt 23 procent in de vakantie de tijd om na te denken over de strategie. En een aantal stemmers gaf aan thuis door te werken. Dus niet iedere MKB’er geniet van een welverdiende vakantie, het blijft een keuze die voor iedereen anders is. Maar onthoud één ding: denk niet dat je onmisbaar bent en niet op vakantie kunt. Tegenwoordig is overal een oplossing voor.

Vervanger zoeken

Heb je een vakantie geboekt en wil je niet te veel met werk bezig zijn? Misschien is het een idee om een vervanger te zoeken. Henk Herkink van de Kamer van Koophandel schreef hier eerder een blog over.