Nieuws Personeel

MS Mode vraagt faillissement aan

De bewindvoerders van MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, gaan faillissement aanvragen voor de Nederlandse delen van de kledingketen. Dat melden diverse media donderdag. De bewindvoerders waren niet direct bereikbaar voor commentaar.

ANP / Lennard van Otterloo | Foto: ANP 11 augustus 2016

MS Mode

Eerder al vroeg de onderneming, die in Nederland 130 filialen telt, uitstel van betaling aan. Voor het personeel wordt nu ontslag aangevraagd, waarna het UWV de uitbetaling van salarissen voorlopig overneemt. Bij de verkoper van kleding voor ,,curvy vrouwen'' werken in Nederland 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

De directie van MS Mode toonde zich bij de onlangs verkregen surseance nog positief over de kansen om verder te gaan. De website van MS Mode is momenteel ,,vanwege verbeteringen aan de webshop'' niet bereikbaar.

Lees ook:Negatief sentiment nekslag voor MS ModeMS Mode in het nauw: bij deze winkels ging het al misDoek valt voor MS Mode: 660 banen op de tocht