Nieuws Personeel

Na de zomer niet meer weggegaan

Annelies Wijnen | Foto: Jan Stads 26 januari 2016

Claudiakokke1065

Claudia Kokke (42) behoort tot de derde generatie in het familiebedrijf Kokke Bedrijfskleding, dat zich heeft gespecialiseerd in het borduren en bedrukken van bedrijfskleding. De drie sleutelmomenten in het leven van Claudia Kokke.

1 Uniformen

"Opa Cees begon in 1966 met het maken van versieringen voor de uniformen van Defensie. Die werden eerst met de hand gemaakt; de borduurmachines kwamen later pas. Na de afschaffing van de dienstplicht is het bedrijf zich gaan richten op het borduren van logo's op bedrijfskleding."

2 Vakantiewerk

"Na mijn eindexamen ging ik vakantiewerk doen in het familiebedrijf. Ik ben nooit meer weggegaan. In de avonduren heb ik nog wel mijn ondernemersdiploma gehaald."

3 Groter pand

"Samen met mijn man Ad Leijten heb ik het bedrijf in 2006 overgenomen. Sinds zes jaar zitten we in een groter pand met een showroom. Inmiddels wordt bedrijfskleding ook bedrukt, zoals sportkleding. Daarnaast leveren we maatwerk, vooral voor de horeca: verschillende modellen in allerlei kleurencombinaties."

Samen met haar man vormt Claudia Kokke de directie van Kokke Bedrijfskleding in Prinsenbeek. Het bedrijf heeft drie vaste medewerkers in dienst en vijf flexibele. Dit jaar viert het familiebedrijf zijn 50-jarig bestaan.