Nieuws Personeel

Nieuw ondernemershuis in Twenterand voor startende ondernemers

Medio juli opent het eerste ondernemershuis met tien werkplekken in Twenterand. Met deze kweekvijver voor startende ondernemers wordt kennis en kunde gedeeld. Het huis kan tenminste drie jaar draaien. Binnenkort wordt bekend waar het ondernemershuis precies komt te staan. De Vriezenveense Renate Eggengoor wordt aangesteld als coördinator.

Van onze redactie 20 mei 2016

Bedrijven genomineerd High Growth Award Groningen

Er is een stichting Ondernemershuis Twenterand met voorzitter Han Janszen (oud-lid van het managementteam van metaalbedrijf Witte van Moort), oud-wethouder van economische zaken Johan Oordt, Ben Meulenbeld (voorzitter Bedrijven Belang Vriezenveen - BVV) en Henk van Dijk uit Vroomshoop (van het gelijknamige technologiebedrijf).

FoundersDe Rabobank Noord West Twente en Van Dijk Technologie zijn ook betrokken als 'founders' van het project, evenals het accountantskantoor De Jong en Laan, het Vriezenveense Falco BV en de gemeente Twenterand. „We hopen dat meer bedrijven een rol willen spelen”, aldus Eggengoor. „Met meer partners is meer mogelijk. We willen in het ondernemershuis de startende professionals niet alleen een werkplek aanbieden tegen zeer voordelige huurprijzen, voorzieningen zoals vergaderplekken en kopieermachines, maar we willen ook bijeenkomsten houden met specifieke informatie over bijvoorbeeld juridische of fiscale zaken. Ze kunnen er hun netwerk vergroten en informatie bij andere professionals inwinnen, evenals gebruikmaken van de kennis bij specialisten van onze 'founders'.”

InnovatieWethouder Bert Oudendijk van economische zaken vindt het ondernemershuis perfect passen in het beleid om economische en innovatieve ontwikkelingen te stimuleren. „Het past in ons Twenterands Economisch Stimuleringsplan.”

SpringplankHan Janszen hoopt startende ondernemers in Twenterand te houden. „Het huis is niet het eindpunt. Het kan een springplank zijn. De één vertrekt wellicht al weer na een paar maanden en een ander heeft enkele jaren nodig om de zaak aan het draaien te krijgen. Hier krijgen ze dat steuntje in de rug dat wellicht het verschil kan maken.”

Ondernemers kunnen contact opnemen met Renate Eggengoor, telefoon 06 - 25558659 of via r.eggengoor@outlook.com