Nieuws Personeel

Nieuwe collega gezocht. Beloning: 1500 euro

Werkgevers vragen het personeel steeds vaker of iemand nog een potentiële collega kent. Een persoonlijke aanbeveling weegt zwaarder dan een cv. Bij succes is een bonus heel gewoon. Dat bericht de Volkskrant.

Irina Mak 2 maart 2016

Vacature vacaturesite jobtrack personeel solliciteren sollicitatie

Een iPad of 1.500 euro bruto? Raymon Visser mocht kiezen toen hij Linda Snippe als collega wist te werven voor de technische dienstverlener Cofely GDF Suez. Hij koos het geld.

"Maar een veel grotere beloning vind ik nog dat Linda me vertelde dat ze hier helemaal op haar plek zit en met veel plezier werkt", zegt Raymon Visser, die werkzaam is als senior project controller finance & control. "Linda maakte financieel ook een stap. Ze was eerst process controller en werd hier business controller."

Raymon en Linda kenden elkaar al. Ze werkten eerder samen bij Deloitte en bij de Rabobank. "Ik wist dat zij een goeie was en dat ze hier zou passen." Het was ook niet de eerste keer dat Raymon van een dergelijke bonus had gehoord: "Bedrijven zijn altijd wel op zoek naar goede financials. Een werving- en selectiebureau heeft me ook weleens om een tip gevraagd. Zij boden toen ook een iPad, maar daar ben ik niet op ingegaan."

Lees het hele artikel via de website van de Volkskrant.