Nieuws Personeel

Ohra blijft in Arnhem

Henk van Gelder | Foto: Erik van ’t Hullenaar 15 januari 2016

Ohraooievaarsnestarnhem1065

Nog voor de zomer helderheid over Het Ooievaarsnest langs de A325. Woningen en hotel behoren tot de mogelijkheden. Dat meldt De Gelderlander vrijdag.

Verzekeringsmaatschappij OHRA blijft voorlopig in Arnhem. Tot 2020 is een nieuw huurcontract getekend dat OHRA bindt aan de stad. Er was vrees, onder meer bij het personeel, dat het van origine Arnhemse bedrijf de stad zou verlaten. Arnhem beleeft ook een flinke domper: verzekeraar Nationale Nederlanden (NN) komt definitief niet naar Arnhem, maar blijft in Ede.

Delta Lloyd, waarvan OHRA deel uitmaakt, is geen eigenaar meer van Het Ooievaarsnest, zoals de voor Arnhem beeldbepalende OHRA-toren langs de A325 heet. "De geluiden over een vertrek zijn wellicht verklaarbaar omdat het kantoor niet meer ons eigendom is", zegt een woordvoerder van OHRA. "Wij hebben na de verkoop een langjarig huurcontract getekend." OHRA wil niet zeggen hoeveel werkplekken de Arnhemse vestiging telt.

Delta Lloyd heeft voor 226 miljoen euro zijn kantorenportefeuille verkocht aan de First Sponsor Group in Singapore. Het gaat om zestien kantoren op A1-locaties. Ook Het Ooievaarsnest aan de Rijksweg-West is daarmee - samen met het kantoorpand aan de Mr B.M. Teldersstraat - in Aziatische handen gekomen.

OHRA gaat binnen het gebouw wel verhuizen. De medewerkers gaan de aangrenzende vleugelgebouwen op de begane grond betrekken. Voor de grote toren achter stadion GelreDome (12.5000 vierkante meter) worden nieuwe huurders gezocht.

Het Ooievaarsnest prijkte op de shortlist van NN. Ook de voormalige bibliotheek aan de Koningstraat in de binnenstad die is getransformeerd in het moderne kantoren- en winkelcomplex Building 026 was lange tijd een optie. NN blijft in Ede. "Dat is het makkelijkst", zegt een woordvoerder. "Bovendien wilde het personeel in Ede blijven." Ede behoudt daarmee werkgelegenheid van enkele honderden medewerkers. In Ede is de afdeling gevestigd die zich vooral met lijfrente bezighoudt.

Nog voor de zomer wordt voor Het Ooievaarsnest een strategische keuze gemaakt, zegt directeur Michiel Smits van DTZ Zadelhoff in Arnhem. DTZ begeleidde de First Sponsor Group bij de aankoop van de Nederlandse kantoorportefeuille, waaronder het circa 30.000 vierkante meter grote OHRA-pand. Volgens Smits behoort een geheel nieuwe bestemming voor de kantoortoren tot de mogelijkheden. Het kan gaan om woningen of wellicht een hotel.