Nieuws Personeel

Overvecht heeft zijn eigen Resto van Harte

Wim Langejan 13 januari 2016

Restovanharteovervecht1065

Utrecht krijgt een tweede vestiging van Resto van Harte, het buurrestaurant dat al zeven jaar in de wijk Kanaleneiland draait.

De nieuwe vestiging komt in Overvecht, in Zimihc Theater Stefanus aan de Braziliëdreef. Wijkbewoners kunnen hier terecht voor een goedkope maaltijd en gezelligheid.

Iedereen is welkom, meldt Resto van Harte, 'jong en oud', maar de restaurants (inmiddels zijn er al 34 in Nederland) richten zich ook nadrukkelijk op mensen in een sociaal isolement.

Samen eten helpt enorm bij het leggen van contacten, weet Jolanda Panis van Resto van Harte, en ze verwacht dat dit niet anders zal zijn in Overvecht. "Het leuke aan Overvecht is de diversiteit aan bewoners, elk met hun eigen achtergrond en cultuur. Schuiven zij samen aan tafel dan komen de verhalen los. Mensen staan open voor elkaar. Heel leuk om zo je buurtgenoten te leren kennen."

KanaleneilandDe wens om in Overvecht aan de slag te gaan bestond al langer. "Kanaleneiland is heel succesvol,'' zegt Panis in het AD. "En we kregen uit Overvecht al vragen van mensen die Kanaleneiland net te ver weg vonden.'' Het gemis van een goede keuken in Stefanus (een voormalige kerk) was lang een struikelblok, maar inmiddels is die er.

Resto van HarteResto van Harte draait op inkomsten uit maaltijden, donaties, bijdragen van overheden en crowdfunding. Overvecht wordt het derde restaurant in de provincie na Kanaleneiland en Amersfoort. In Kanaleneiland schuiven wekelijks 35 tot 120 mensen aan. Tijdens het eten wordt gezorgd voor een cultureel of informatief programma. "Dan komt bijvoorbeeld een organisatie uit de wijk iets vertellen,'' zegt Panis.