Nieuws Personeel

Paviljoen maakt van park weer een hotspot

Vroesenpaviljoen, Rotterdam. Je verwacht weinig van een eenvoudig opgebouwd paviljoen in een stadspark. Maar de service, sfeer, hapjes en drankjes zijn prima, aldus het AD. Een recensie.

Anton Slotboom | Foto: Frank de Roo 29 juli 2016

Paviljoen recensie 1065

Niet lang geleden lag het Vroesenpark in Rotterdam-Blijdorp er een beetje vergeten bij. Hoe anders is dat nu. Bij de eerste zonnestraal stroomt het park vol, en op écht mooie dagen is het zoeken naar een vrij plekje. Families komen barbecueën, hele studentenhuizen doen een drankje.

Het vorig jaar geopende Vroesenpaviljoen, gevestigd op een schaduwrijke plek aan de rand van het veld, profiteert van deze hype. Het is druk als wij plaatsnemen op het terras dat is ingericht met allerlei soorten zitjes, van lange banken tot tweepersoonstafeltjes en ligstoelen.

ServiceWonderlijk genoeg is er in deze drukte één tafeltje niet bezet. Ons belletje van eerder op de dag blijkt serieus genomen. Zelfs in deze topdrukte kun je hier gewoon een tafeltje reserveren. Hoe vol het ook is, service staat in het Vroesenpaviljoen duidelijk voorop.

De bediening heeft bovendien alles onder controle. Als de mensen aan het tafeltje naast ons met flink wat drank op luidruchtig vervelend doen, krijgen we een ander, net vrijgekomen tafeltje. Zonder poespas, zonder problemen. Ons nieuwe plekje is nog fijner: aan de rand van het terras, onder de bomen, met zicht op het overvolle park en het drukke paviljoen.

CulinairVeel meer dan je zou verwachten van een eenvoudig opgebouwd paviljoen heeft deze zaak ook culinaire ambities. Je kunt er ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Ontbijten met bijvoorbeeld blueberry pancakes en lunchen met makreel met rode biet. Op grote krijtborden staat ook het avondmenu van vandaag, dat er net zo gezond uitziet. De kaart vermeldt ook volop borrelhapjes. De bitterballen van oesterzwam (6 euro) zijn heerlijk. Bovendien kunnen we hier ook aan een echte terrashype van de laatste jaren, de flammkuchen (6,50 euro). Die is flinterdun en alvast voorgesneden. Een goed gerecht om te delen dus. Een biologisch biertje van de tap (3 euro) smaakt er heerlijk bij, net als een witte wijn. Een glas Spaanse verdejo kost 4 euro, wel een tikkeltje aan de prijs.

Maar zorgen over de rekening maken we ons later wel, want eerst genieten we van het weer, de drukte en het uitzicht. Dat dit park vergeten leek, is bijna niet meer voor te stellen. Met dank aan het Vroesenpaviljoen is het Vroesenpark nu een van dé hotspots van de stad.