Nieuws Personeel

PostNL vraagt zich af of sorteercentra Almelo en Enschede nog toekomst hebben

PostNL onderzoekt of het zinvol is de sorteercentra in Almelo en Enschede open te houden. De teruglopende hoeveelheid post noopt het bedrijf daartoe. Daardoor komen honderden banen in gevaar, meldt De Twentsche Courant Tubantia. De medewerkers maken zich grote zorgen.

Van onze redactie 16 november 2016

Postnl winkels pakketpunt 1065

Hoewel noch directie en ondernemingsraad, noch de vakbonden vooruit willen lopen op de uitkomsten van het aangekondigde onderzoek, vrezen veel betrokkenen dat het einde oefening is.

Grote werkgever

Bij het sorteercentrum in Almelo werken 177 mensen, bij dat in Enschede 158. Het personeel van beide locaties is vorige week door de directie ingelicht over het onderzoek. Bekeken wordt of meerdere vestigingen van het postbedrijf uit oogpunt van efficiency kunnen worden samengebracht.

Deventer

In deze regio zijn in de loop der jaren al grote verdeelcentra van PostNL - zoals in Hengelo en Nijverdal - gesloten. Als dat lot ook de centra in Almelo en Enschede beschoren is, houdt het bedrijf in Twente alleen nog een sorteercentrum voor pakketten over. Het sorteren van de Twentse post gebeurt dan waarschijnlijk in Deventer.

Contract

Een medewerker van PostNL, die anoniem wil blijven, spreekt de verwachting uit dat het sluiten van de sorteercentra in Almelo en Enschede vooral ten koste gaat van medewerkers zonder vast contract. Volgens hem kan het vaste personeel waarschijnlijk grotendeels blijven. Dat zou straks wellicht aan de slag kunnen in Deventer.